Μετά από «λαϊκή απαίτηση», το νέο Fit me! ήρθε και στην Ελλάδα. Άξιζε όμως την τόση αναμονή;
Μέσα στον Μάρτιο, ένα (επίσης) πολυαναμενόμενο προϊόν από την Maybelline New York, μετά το φημισμένο Instant Anti-Age concealer, έκανε την εμφάνισή του στην Ελλάδα. Ο λόγος, για μία από τις νέες εκδοχές του αγαπημένου – από αρκετά μεγάλο κοινό -, Fit Me! Foundation, στην εκδοχή Matte + Poreless, για κανονικές-λιπαρές επιδερμίδες. Ισχυρίζεται ότι χαρίζει ένα ματ αποτέλεσμα στο πρόσωπο ενώ λειαίνει τους πόρους χάρη στην τεχνολογία με micro-powders, αφήνοντας έναν αψεγάδιαστο «καμβά». Τέλος, το φινίρισμα του είναι φυσικό και ταιριάζει απόλυτα στην επιδερμίδα, εξισορροπώντας την.
Έρχεται στα 7,90e και διατίθεται σε 7 αποχρώσεις, από την πιο ανοιχτή μέχρι την πιο σκούρα.
Review:
Η συγκεκριμένη εκδοχή που ήρθε στην Ελλάδα, διαφέρει με την αντίστοιχη που κυκλοφορεί στο εξωτερικό, τουλάχιστον ως προς την συσκευασία του προϊόντος, αφού η μεν είναι σε στυλ σωληναρίου ενώ η δε, έρχεται σε γυάλινη συσκευασία, χωρίς αντλία. Το στόμιο της εκδοχής που κυκλοφορεί στην Ελλάδα, λερώνει αρκετά εύκολα, με αποτέλεσμα να λερώνει και το καπάκι με την ίδια ευκολία, που είναι σε ματ μαύρο χρώμα. Παρόλα αυτά κλείνει αρκετά «σφιχτά» χωρίς να υπάρχουν διαρροές από το προϊόν, αλλά κατά τη χρήση του σίγουρα μπορεί να λερωθείτε.
Προχωρώντας στο ίδιο το foundation, το αγόρασα από τα Galerie de Beaute, σε ένα πρόσφατο ταξίδι μου στην Αθήνα, στην απόχρωση 105 Natural Ivory, στην πιο ανοιχτή από όσες διατίθενται στην Ελλάδα. Πρόκειται για μία αρκετά ανοιχτή μπεζ απόχρωση, που κινείται ελάχιστα σε πιο θερμούς τόνους. Δεν είχα κάποιο ιδιαίτερο θέμα με το χρώμα, αφού σε εμένα ταίριαξε αρκετά καλά.
Όσον αφορά τη σύσταση, σίγουρα δεν θα το χαρακτήριζα ως το καλύτερο από όσα έχω δοκιμάσει, ούτε ως το χειρότερο. Προσωπική μου άποψη είναι πως ναι, πρόκειται για ένα foundation με ελαφριά ως μέτρια κάλυψη, που δεν «έκρυψε» όμως τους δικούς μου (αρκετά μεγάλους) πόρους και σίγουρα δεν κράτησε μακριά την λιπαρότητα για ώρες. Παρατήρησα πως μετά από μία με μιάμιση ώρα, οι περιοχές γύρω από την μύτη, το μέτωπο και το πιγούνι, είχαν αρχίσει να βγάζουν λιπαρότητα, ακόμα και έχοντας το δοκιμάσει με primer και με πούδρα. Φυσικά, για τις δοκιμές χωρίς τα προαναφερθέντα, δεν υπάρχει λόγος να αναφερθώ, αφού φαντάζεστε το αποτέλεσμα.
Σίγουρα, η λιπαρότητα που εμφανίστηκε δεν ήταν κάτι που δεν λύθηκε με ένα παραπάνω σετάρισμα με κάποια πούδρα, αλλά θεωρώ πως για ένα foundation που χαρακτηρίζεται ως matte, σίγουρα μετά από κάποιες ώρες, όπως και τα περισσότερα βέβαια, δεν θα σας κρατήσει. Η μεγαλύτερή μου «απογοήτευση» ήταν στην λέξη «poreless» αφού υποστήριζε πως χάρη στις micro-powders που περιέχει, θα καλύψει τους πόρους. Δεν το έκανε σε τόσο μεγάλο βαθμό, αλλά πιστεύω πως σε κάποια κοπέλα που δεν έχει απίστευτα μεγάλο θέμα με διεσταλμένους πόρους και λιπαρότητα, θα της αρέσει.
Τέλος, για να κλείσω, θα αναφερθώ άλλη μία φορά στην κάλυψη που προσφέρει. Όπως προείπα, είναι ελαφριά προς μέτρια, αν και θεωρώ πως ελάχιστα μπορείτε να την χτίσετε σε κάποια σημεία, χωρίς όμως να πετύχετε σε καμία περίπτωση ένα απόλυτα καλυπτικό αποτέλεσμα. Αν με ρωτούσε κάποιος, πως θα το χαρακτήριζα σαν υφή, θα έλεγα πως είναι αρκετά λεπτόρρευστο, υδαρές, σαν μία BB Cream με παρόμοια κιόλας κάλυψη, χωρίς να δίνει την διάρκεια ατελείωτων ωρών, τουλάχιστον στη δική μου λιπαρή επιδερμίδα. Δεν αναγράφει ότι περιέχει SPF και το άρωμα του θυμίζει οινόπνευμα, συστατικό που περιέχεται εξάλλου.
Συμπέρασμα:
Αν κάποια κοπέλα έχει λιπαρή επιδερμίδα και επιθυμεί απόλυτα matte αποτέλεσμα διαρκείας και αρκετή κάλυψη, σίγουρα δεν είναι το foundation για εκείνη. Αν πάλι, επιθυμεί ένα φυσικό αποτέλεσμα, συγκεκριμένη διάρκεια ωρών και η επιδερμίδα της κινείται στα όρια της «κανονικής» τότε ναι, μπορεί να το δοκιμάσει και να το χαρεί. Σίγουρα μπορείτε να παρατείνετε την διάρκεια του με κάποιο primer και πούδρα, αλλά προσωπική μου άποψη είναι πως το συγκεκριμένο foundation αποτελεί μία πιο «καθημερινή» επιλογή για «κανονικές» επιδερμίδες και όχι τόσο για λιπαρές.
Εσείς το έχετε δοκιμάσει; Πως σας φάνηκε;
Μέχρι την επόμενη φορά,