#menoumespiti και αλλάζουμε διάθεση, φέρνοντας γαλήνη και αναβαθμίζοντας την καθημερινότητά μας στο σπίτι, με 3 απλά βήματα!

 Ημερολόγιο καραντίνας, μέρα 28 (;) 

Και ενώ οι μέρες περνάνε και νομίζω πως πλέον έχουμε χάσει το μέτρημα, το σπίτι μας φαντάζει είτε όαση για κάποιους, είτε “φυλακή” για κάποιους άλλους. Το ζήτημα που αφορά όλους μας όμως, είναι φυσικά ο περιορισμός της εξάπλωσης του ιού, γεγονός που καθιστά την παραμονή μας στο σπίτι πιο αναγκαία από ποτέ.

Πώς όμως μπορούμε να αλλάξουμε τη διάθεσή μας και να κάνουμε τον χώρο μας πιο “ελκυστικό” στα μάτια μας έτσι ώστε να μας…κρατήσει λίγο ακόμα;

Στο σημερινό άρθρο λοιπόν, θα δούμε μερικές ιδέες για το πώς μπορούμε να κάνουμε το σπίτι μας πιο ευχάριστο και την παραμονή μας σε αυτό, πιο διασκεδαστική. 

Κάπου εδώ λοιπόν, θα επιστρατεύσουμε την φιλοσοφία/κατάσταση του hygge, η οποία έχει τις ρίζες της στην Δανία και αφορά στην ουσία την αντίληψη της ζεστασιάς, του άνετου, του γαλήνιου και του αναπαυτικού. Hygge π.χ. είναι η διαδικασία παραγωγής του πρωινού καφέ και η απόλαυση του στο σπίτι, όπου το άρωμα διαχέεται και προκαλεί μία αίσθηση ζεστασιάς και ασφάλειας ή ο χρόνος που περνάμε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, σαν τρόπος ζωής, ή οποιαδήποτε διαδικασία που μας απαλλάσσει από το άγχος και μας φέρνει ψυχική ηρεμία και χαλάρωση.

Πώς μπορούμε να αναβαθμίσουμε την ποιότητα της ζωής μας και την καθημερινότητά μας στο σπίτι εν καιρώ..καραντίνας;

Ενώ λοιπόν, “σαν το σπίτι μας, δεν έχει”, είναι απόλυτα λογικό αυτές τις μέρες που η παραμονή μας σε αυτό είναι υποχρεωτική να “κουραζόμαστε” ψυχικά και η διάθεσή μας να έχει διακυμάνσεις. Φυσικά υπάρχουν πάντα τρόποι που μπορούν να βελτιώσουν την ψυχολογική μας διάθεση και να φέρουν γαλήνη και χαλάρωση εύκολα και γρήγορα.

Ένας από αυτούς τους τρόπους, είναι η καταλυτική λάμπα (ή πιο γνωστή ευρέως ως αρωματική λάμπα ή λάμπα Berger) η οποία λειτουργεί με την αρχή της καταλυτικής καύσης, όπου ο καυστήρας ανάβει μόνο για το διάστημα που είναι απαραίτητο για να θερμάνει και έπειτα σβήνει. Η καταλυτική αντίδραση που επέρχεται απελευθερώνει μόρια και εξουδετερώνει βακτήρια και μυρωδιές ενώ είναι ιδανική για περιόδους γρίπης ή για όσους πάσχουν από διάφορες αλλεργίες.

Το μόνο που έχεις να κάνεις, είναι να επιλέξεις το αγαπημένο σου άρωμα και να απολαύσεις ένα υγιεινό και υπέροχα αρωματισμένο σπίτι!

Επόμενος τρόπος, γνωστός και αγαπημένος, είναι η “επιστράτευση” των λεγόμενων bath bombs, για μία χαλαρωτική και αναζωογονητική εμπειρία στο μπάνιο. Οι μπάλες οξυγόνου είναι ένας ιδιαίτερα διαδεδομένο “μέσο” ηρεμίας αλλά και ενέργειας, αφού ανάλογα με τα συστατικά που περιέχουν, επιφέρουν και τα αντίστοιχα οφέλη (πχ, η λεβάντα φέρνει χαλάρωση και ξεκούραση σώματος και πνεύματος, το μέλι με το γάλα ηρεμούν το μυαλό και αποβάλλουν το στρες ενώ ενυδατώνουν σε βάθος κ.ο.κ.). Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να διαλύσεις μία μέσα σε ζεστό νερό και να αφήσεις το πνεύμα σου να ηρεμήσει, απολαμβάνοντας μία μοναδική εμπειρία ξεκούρασης.

Τελευταίο tip για να αναβαθμίσεις τον χώρο σου είναι φυσικά, τα διάφορα αρωματικά  κεριά! Επίλεξε το αγαπημένο σου κερί με εκείνο το άρωμα που σε κάνει να ηρεμείς και να “ταξιδεύεις”, άναψε το και ετοίμασε το αγαπημένο σου γεύμα, απολαμβάνοντας την διαδικασία ή φτιάξε το αγαπημένο σου ζεστό ρόφημα και χαλάρωσε με μία όμορφη μουσική ή ένα βιβλίο. Θέλεις κάτι παραπάνω για να ηρεμήσεις σώμα και πνεύμα; Νομίζω πώς όχι!

Αυτοί ήταν λοιπόν οι γρήγοροι και εύκολοι τρόποι για να αναβαθμίσεις τις ημέρες σου στο σπίτι και να κάνεις την καραντίνα λίγο πιο ευχάριστη! Να σημειώσω πριν κλείσουμε το συγκεκριμένο άρθρο, πώς όλα τα παραπάνω μπορούν να εφαρμοστούν και με την επιστροφή μας στην κανονική μας ρουτίνα και να προσφέρουν όλες τις ιδιότητες τους για την ψυχική μας ηρεμία οποιαδήποτε στιγμή νιώσουμε ότι τα έχουμε ανάγκη.

Άλλωστε, δεν χρειάζεται να έχουμε “δικαιολογία” για να προσφέρουμε μικρές πολυτέλειες στην καθημερινότητά μας.

Μέχρι την επόμενη φορά,