Τα πρώτα κουδούνια, η επιστροφή στα θρανία και όλα όσα θα χρειαστούμε για μία υγιή και ομαλή επαναφορά στη πραγματικότητα, χωρίς πανικό!

Και ενώ οι πρώτες μέρες του σχολείου είναι πλέον γεγονός, η κατάσταση κρίνεται μάλλον…έκρυθμη, καθώς τα δεδομένα έχουν αλλάξει για τα καλά και εμείς καλούμαστε να ανταποκριθούμε όσο το δυνατόν καλύτερα, στη νέα πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί.

Το ερώτημα που εγείρεται από όλους μας, είτε έχουμε επιστρέψει στη δουλειά, είτε στις σχολές, στα σχολεία και στην κανονική μας ροή, είναι το αν κρίνεται “αναγκαίος” όλος αυτός ο πανικός και το κατά πόσο μας εμποδίζει στη καθημερινότητα μας (άλλωστε η δική μας αντιμετώπιση είναι αυτή που κρίνει τη λύση απέναντι στα προβλήματα).

Για αυτό λοιπόν, σήμερα θα ανακαλύψουμε μαζί tips με τα οποία μπορούμε να “απαλύνουμε” την κατάσταση, να δώσουμε μία εύθυμη νότα στις στιγμές μας και να ομαλοποιήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τις αλλαγές που έχουν εγκατασταθεί για τα καλά στη ζωή μας, για να επιτύχουμε τους στόχους μας, με λιγότερη ταλαιπωρία!

BACK 2 SCHOOL!

Τι θα χρειαστείς για μία ομαλή επιστροφή στα σχολικά/πανεπιστημιακά έδρανα (είτε ακόμα και στο γραφείο):

  • Μάσκες: Νομίζω πώς πλέον έχει γίνει το must have αξεσουάρ των επόμενων μηνών. Προστατεύουμε τους εαυτούς μας αλλά και τους γύρω μας, για να έχουμε μία όσο το δυνατόν πιο ομαλή, καθημερινότητα.
  • Καθαριστικό gel χεριών: Άλλο ένα must have προϊόν για την σχολική/καθημερινή μας τσάντα, που μας επιτρέπει να έχουμε πάντα καθαρά χέρια! Εύκολο και πρακτικό, το καθαριστικό gel λειτουργεί χωρίς νερό και σαπούνι, απολυμαίνει τα χέρια μας, δρα ενάντια στα βακτήρια και στους ιούς και μπορείς να το έχεις πάντα και παντού μαζί σου. Μην ξεχνάς πώς μπορείς να περνάς και τις επιφάνειες με τις οποίες έρχεσαι σε επαφή, όπως το θρανίο ή το τραπέζι φαγητού για να extra απολύμανση και καθαριότητα.
  • Κρέμα χεριών: Με την συχνή χρήση των αντισηπτικών και τον καιρό να αλλάζει, φυσικό είναι τα χέρια μας να υφίστανται μία extra ταλαιπωρία. Μπορείς όμως πάντα, να τα ανακουφίσεις άμεσα με μία μικρή ποσότητα από την αγαπημένη σου κρέμα χεριών, την οποία μπορείς να έχεις παντού μαζί σου, για να αποφεύγεις την αίσθηση τραβήγματος.
  • Lip Balm: Το ίδιο ισχύει και για τα χείλη μας, που με την πολύωρη χρήση της μάσκας μπορεί να αφυδατωθούν. Μην ξεχνάς να τα ενυδατώνεις επαρκώς, ώστε να νιώθεις άνετα καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας!
  • Μινιατούρα από το αγαπημένο σου άρωμα: Αν νιώθεις την διάθεση σου να “πέφτει”, δοκίμασε να ψεκάσεις μερικές σταγόνες από το αγαπημένο άρωμα, εκείνο που σου φτιάχνει το κέφι κάθε φορά που το μυρίζεις, για να αλλάξεις τον “αέρα” σου! Επίλεξε κάτι ελαφρύ και λουλουδάτο ιδανικά, έχε την μινιατούρα σου πάντα στην τσάντα σου και δώσε μία εύθυμη και super μυρωδάτη νότα στην ημέρα σου!

  • Υπομονή: Σίγουρα την υπομονή  δεν μπορείς να την “χωρέσεις” μέσα σε μία τσάντα, αλλά είναι ίσως το σημαντικότερο από όσα αναφέρθηκαν, το οποίο θα πρέπει να έχεις σε…απόθεμα! Η κατάσταση σίγουρα είναι δύσκολη, όχι όμως αξεπέραστη και με την σωστή αντιμετώπιση και κυρίως, με υπομονή, θα βγούμε όλοι από αυτόν τον “λαβύρινθο”, ίσως πιο δυνατοί και σίγουρα πιο συνειδητοποιημένοι. 
  • Καλή διάθεση: Προσπάθησε να διατηρείς μία καλή ψυχική κατάσταση, μην αφήνεις τους γύρω να σε επηρεάσουν. Αφουγκράσου τα όσα γίνονται, ακολούθησε τις οδηγίες που δίνονται από τους αρμόδιους φορείς και βρες χρόνο μέσα στην ημέρα για να κάνεις πράγματα που σε χαροποιούν! Ένα beaute με εκείνη την καλή μάσκα που την κρατούσες για μία ξεχωριστή περίσταση (η κάθε μέρα είναι μία ξεχωριστή περίσταση και ας το λησμονούμε), το μακιγιάζ που πάντα ήθελες να δοκιμάσεις αλλά κάτι σε κρατούσε πίσω, ένα καλό βιβλίο με τον αγαπημένο σου καφέ, ή ένα skype call με εκείνη την φίλη που έχει φύγει μακριά και σου λείπει. Το point στην όλη κατάσταση είναι να καταφέρουμε να παραμείνουμε σωματικά και ψυχικά υγιείς, άλλωστε, κάθε μπόρα που περνάει, φέρνει πάντα και το δικό της ουράνιο τόξο.

Καλή επιστροφή στα “θρανία” λοιπόν, οπλίσου με ψυχική ηρεμία και υπομονή (και όλα όσα αναφέρθηκαν στα..πρακτικά) και θετική σκέψη.

Θα τα καταφέρουμε!

Μέχρι την επόμενη φορά,