Οδεύουμε ολοταχώς προς ένα φιλόδοξο, βιώσιμο μέλλον!

Με τη σταθερή μείωση στη χρήση μικροπλαστικών σωματιδίων, την εξοικονόμηση περίπου 300 τόνων νέου πλαστικού, τις vegan και κλιματικά ουδέτερες προϊοντικές σειρές, καθώς και την περαιτέρω ανάπτυξη με τη συνεργασία ισχυρών συνεργατών για την προστασία του κλίματος – η εταιρεία καλλυντικών cosnova Beauty, που παράγει και εμπορεύεται διεθνώς τα δημοφιλή brands essence και CATRICE, οδεύει προς μια φιλόδοξη πορεία βιωσιμότητας. Πρόσφατα πέτυχε ένα σημαντικό ορόσημο: ο διεθνής παίκτης στην αγορά της ομορφιάς, από το Sulzbach της Γερμανίας, είναι πλέον κλιματικά ουδέτερος.

Η εταιρεία καλλυντικών cosnova έκανε ένα πολύ σημαντικό βήμα προς τον στόχο της για να πετύχει τη μέγιστη δυνατή προστασία του κλίματος: Από τον Ιανουάριο του 2022, η οικογενειακή επιχείρηση είναι κλιματικά ουδέτερη. Στις αρχές του Φεβρουαρίου, ο Ευρωπαίος ηγέτης σε επίπεδο όγκου στην αγορά των καλλυντικών προϊόντων, επέλεξε ένα έργο αντιστάθμισης από το χαρτοφυλάκιο του μακροχρόνιου συμβούλου του για την προστασία του κλίματος, ClimatePartner: Το έργο για το αιολικό πάρκο στο Jangi, στην Ινδία, είναι πιστοποιημένο σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα και την πιστοποίηση TÜV Nord. “Αυτή ήταν μία πολύ σημαντική απόφαση για τις τρέχουσες προσπάθειές μας να μειώσουμε τις συνολικές εκπομπές αερίων θερμοκηπίου της εταιρείας,” αναφέρει ο Maximilian Peters, Expert Corporate Responsibility στην cosnova.

Η εταιρεία ομορφιάς έχει ήδη εμπλακεί σε διάφορα ανθρωπιστικά έργα στην Ινδία εδώ και αρκετό καιρό. “Τα έργα για την προστασία του κλίματος, όπως το πάρκο αιολικής ενέργειας έχουν τριπλό αποτέλεσμα,” σημειώνει ο Peters. “Πρώτον, εξασφαλίζουν την οικονομικά απαιτούμενη ενέργεια στην περιοχή. Δεύτερον, η αιολική ενέργεια αποδεδειγμένα εξοικονομεί εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, καθώς αντικαθιστά άλλες πηγές ενέργειας που προέρχονται από ορυκτά καύσιμα.” Και τέλος: “Οι εταιρείες που συνεισφέρουν στα έργα αντιστάθμισης ουσιαστικά συνεισφέρουν στην επίτευξη των στόχων της Συμφωνίας του Παρισιού, όπως στον περιορισμό της υπερθέρμανσης του πλανήτη κατά δύο βαθμούς”.

Η διαφάνεια είναι κορυφαία προτεραιότητα της εταιρείας. Όλες οι εκπομπές CO2 – από τη θέρμανση των γραφείων μέχρι την παραγωγή, τη συσκευασία και τη διακίνηση των προϊόντων- υπολογίζονται ετησίως και μειώνονται συνεχώς. Χρησιμοποιώντας τη σήμανση ClimatePartner, οι πελάτες μας μπορούν να δουν που και με ποιον τρόπο αντισταθμίστηκαν οι εκπομπές CO2. Το αιολικό πάρκο Jangi έχει ένα συνολικό όγκο αντιστάθμισης 110.000 τόνων CO2. Η cosnova είναι υπεύθυνη για 75.000 τόνους από αυτούς, αποτελώντας τον μεγαλύτερο συνεργάτη στο συγκεκριμένο project. Για τη σύγκριση: Η παραγωγή ενός lip gloss, ενός βερνικιού νυχιών ή μίας μάσκαρας απελευθερώνει μεταξύ 13 και 22 γραμμαρίων CO2. Αν το υπολογίσουμε με μέσο όρο τα 13 γρ., η αντιστάθμιση αντιστοιχεί σε περίπου 576.9 εκατομμύρια τεμάχια.

  • Η cosnova είναι υπεύθυνη για την αντιστάθμιση 75.000 τόνων CO2
  • 576,9 εκατομμύρια τεμάχια προϊόντων ομορφιάς που απελευθερώνουν 13γρ. CO2 θα αντισταθμιστούν.