Βγήκες το προηγούμενο βράδυ μέχρι αργά, κουράστηκες στη δουλειά ή δεν κοιμήθηκες καλά; Το επόμενο πρωί τα πρησμένα μάτια είναι κάτι που θα έχεις να αντιμετωπίσεις και εμείς βρισκόμαστε εδώ για να σου δώσουμε τρία tips που θα σε…σώσουν!

Υπάρχουν πολλές αιτίες για τα πρησμένα μάτια και σίγουρα είναι κάτι που οι περισσότερες από εμάς, αν όχι όλες, έχουμε αντιμετωπίσει τουλάχιστον σε συχνή βάση, στη καθημερινότητά μας. Κακός ύπνος, ξενύχτι, άγχος, ατελείωτες ώρες μπροστά στην οθόνη, έλλειψη ενυδάτωσης του οργανισμού κλπ, είναι μόνο μερικοί λόγοι που φέρνουν τους μαύρους κύκλους και τις σακούλες στο προσκήνιο, κάνοντας την καθημερινή μας ρουτίνα, λίγο πιο δύσκολη. 

Αν αναγνωρίζεις τον εαυτό σου στα παραπάνω και σε ταλαιπωρούν οι σακούλες κάτω από τα μάτια ή τα πρηξιματάκια, τότε αυτό το άρθρο είναι για εσένα, αφού θα σου δώσουμε τρία θαυματουργά tips για το πώς μπορείς να προλάβεις ή να αντιμετωπίσεις την κατάσταση, εύκολα, γρήγορα και αποτελεσματικά!

Tip No.1

Τώρα ήρθε η ώρα να επενδύσεις σε μία σωστή κρέμα ματιών, η οποία στοχευμένα θα δρα στους μαύρους κύκλους και θα περιορίζει τα πρηξίματα. Ιδανικά, μπορείς να τη διατηρείς μέσα στο ψυγείο σου (ναι, σωστά διάβασες) για να έχει δροσερή αίσθηση και να σε ανακουφίζει άμεσα από τα πρηξιματάκια.

Tip No.2

Αν έχεις ξενυχτήσει, ή έχεις περάσει πολλές ώρες μπροστά στον υπολογιστή για εκείνο το project που θέλεις να τελειώσεις μέχρι αύριο, ή έκλαψες με την αγαπημένη σου ταινία, πριν κοιμηθείς, φρόντισε να τοποθετήσεις δυο κουτάλια της σούπας στη κατάψυξη. Την επόμενη μέρα, φρόντισε να αφιερώσεις ένα δεκάλεπτο στον εαυτό σου και να τα τοποθετήσεις, μόλις τα βγάλεις από την κατάψυξη, στις προβληματικές περιοχές. Το κρύο θα βοηθήσει στο να ξεπρηστούν πιο γρήγορα τα μάτια σου και να μην καταλάβει κανείς…τίποτα! 

Tip No.3

Πες “αντίο” στα κουρασμένα και πρησμένα μάτια, προσθέτοντας τη μάσκα ματιών, ως έξτρα βήμα στη ρουτίνα περιποίησής σου! Σε οποιαδήποτε μορφή και αν επιλέξεις, patches, gels, κρέμα κλπ, το σίγουρο είναι πώς η διαφορά που θα νιώσεις στο δέρμα σου θα είναι δραστική και εμφανής, αφού με μία μόνο κίνηση θα αποκτήσεις ξεκούραστη, φωτεινή και λαμπερή επιδερμίδα!