Πολύτιμος σύμμαχος της επιδερμίδας, συστατικό απαραίτητο και ιδιαίτερα αγαπημένο και ίσως το πιο δημοφιλές οξύ. Σήμερα, αναλύουμε τα πάντα για το πολυσυζητημένο υαλουρονικό οξύ!

Ο βασιλιάς του skincare, ή αλλιώς το διασημότερο στοιχείο / συστατικό του skincare. Άντρες και γυναίκες, γνώστες ή μη της περιποίησης, το έχουν σίγουρα ακουστά, το χρησιμοποιούν και το αγαπούν, αφού δικαίως κατέχει μία ειδική θέση στην ρουτίνα της επιδερμίδας μας. Ο λόγος;

Φυσικά για το υαλουρονικό οξύ

Τι είναι όμως το υαλουρονικό οξύ που ακούμε τόσο πολύ;

Ουσιαστικά, πρόκειται για μία φυσική ένωση που παράγει το δέρμα μας, η οποία με την πάροδο των χρόνων μειώνεται. Η συγκεκριμένη ένωση είναι υπεύθυνη για την ενυδάτωση των ιστών της επιδερμίδας μας και ‘κλειδώνει’ τα επίπεδα υγρασίας της, συγκρατώντας την ιδανική ποσότητα νερού που χρειάζεται. Αυτό επιτυγχάνεται χάρις στο χαμηλό μοριακό βάρος που διαθέτει, γεγονός που σημαίνει πώς συγκρατεί την απαραίτητη ποσότητα νερού που χρειάζεται η επιδερμίδα μας, ενώ ταυτοχρόνως διατηρεί την ελαστικότητα και προάγει την παραγωγή κολλαγόνου. 

Όπως θα έχει γίνει ήδη κατανοητό λοιπόν, η αναγκαιότητα του υαλουρονικού οξέος εντείνεται όσο περνούν τα χρόνια, αφού η παραγωγή του από το δέρμα μας μειώνεται δραστικά και φθίνει. Φυσικά, μπορούμε να το αναπληρώσουμε άμεσα και αποτελεσματικά, αφού πλέον κυκλοφορεί στην αγορά σε πολλές μορφές, από κρεμικό ή ενέσιμο, μέχρι πόσιμο κλπ. 

Σε περίπτωση που επιθυμείς να το εντάξεις στη skincare ρουτίνα σου και να γνωρίζεις τα οφέλη του, παρακάτω σου έχουμε μερικά από τα καλύτερα υαλουρονικά οξέα σε μορφή serum, που μπορείς να χρησιμοποιήσεις!

Vichy Minéral 89

 

La Roche-Posay Hyalu B5

Revolution Skincare Hyaluronic Acid 2%

 

Bioderma Hydrabio Serum