Η επιστροφή στην καθημερινότητα είναι γεγονός, η υγιεινή μας όμως παραμένει πάνω από όλα. 
Σήμερα, στο (ανανεωμένο) It's His and Hers, 5+2 tips για ασφαλή επάνοδο!

Με την επιστροφή στην καθημερινότητα, μετά από ένα ολικό lockdown που διήρκεσε σχεδόν δυο μήνες, πλέον είμαστε “ελεύθεροι” να απολαύσουμε τον ήλιο, τις μετακινήσεις (σχεδόν) και το καλοκαίρι, πάντα έχοντας σύνεση και ακολουθώντας τους κανόνες ασφαλείας, για να παραμείνουμε υγιείς εμείς αλλά και τα αγαπημένα μας πρόσωπα. 

Σήμερα λοιπόν, συγκέντρωσα κάποια tips που αφορούν την νέα μας πραγματικότητα και την υγιεινή που δεν θα πρέπει να αμελείς, σε απλές και καθημερινές καταστάσεις, που ίσως πριν “ξεσπάσει” όλο αυτό, να μην είχαν την απαιτούμενη προσοχή από εσένα.

5 + 2 tips λοιπόν, για μία ομαλή ένταξη στην νέα μας καθημερινότητα, με ασφάλεια και υπευθυνότητα, αρετές που δεν θα πρέπει να μας χαρακτηρίζουν μόνο σε καιρούς κρίσης.

  • Μην αμελείς το πλύσιμο των χεριών σου.

Σίγουρα κάτι που έχω αναφέρει πολλάκις και κατ’εμέ δεν θα έπρεπε να γίνεται “υποχρεωτικά” λόγω της πανδημίας. Το σωστό πλύσιμο χεριών είναι απαραίτητο, ασχέτως με το τι μπορεί να επικρατεί έξω, αφού προφυλάσσει εμάς αλλά και τους γύρω μας από την μετάδοση μικροβίων και οργανισμών που μπορεί να έχουμε έρθει τυχόν, σε επαφή. Επίλεξε ένα σαπούνι με αντιβακτηριδιακή δράση και “αφιέρωσε” εκείνα τα 20 δευτερόλεπτα στο σωστό πλύσιμο των χεριών σου. Δεν θα το μετανιώσεις.

EXTRA TIP: Μην ξεχνάς να διατηρείς τα νύχια σου όσο το δυνατόν μικρά σε μήκος αλλά και καθαρά. Τα μικρόβια και οι οργανισμοί συσσωρεύονται στις επιφάνειες των νυχιών αλλά και κάτω από αυτά, γεγονός που μπορεί να τα “μεταμορφώσει” σε πιθανές εστίες μολύνσεων.

  • Το αντισηπτικό αποτελεί το νέο must have item της τσάντας μας.

Αν δεν ήταν ήδη ένα item που θα έβρισκε κάποιος πάντα στην τσάντα σου, νομίζω πώς τώρα ήρθε ο καιρός να γίνει. Επίλεξε το κατάλληλο τζελ καθαρισμού χεριών (σε cool packaging αν αυτό σε δελεάζει περισσότερο) και έχε ή ένα σε κάθε τσάντα που χρησιμοποιείς ή κρέμασε ένα στα κλειδιά σου για να μην το ξεχνάς. 

Οι σκάλες, το κινητό, το τιμόνι του αυτοκινήτου σου, το αγαπημένο σου πορτοφόλι, τα πόμολα, τα κλειδιά σου και άλλα πολλά, έρχονται σε επαφή με το εξωτερικό περιβάλλον και άμεσα, με εσένα. Μην ξεχνάς να τα απολυμαίνεις!

  •  Τα μετρητά καλό θα είναι να αποφεύγονται.

Καλό θα είναι να αποφεύγεις την επαφή με τα μετρητά. Ανέκαθεν άλλωστε μας προέτρεπαν να πλένουμε τα χέρια μας κάθε φορά που ερχόμασταν σε επαφή με χαρτονομίσματα και κέρματα, αφού “αλλάζουν” χέρια πολύ γρήγορα και αποτελούν πιθανούς “μεταφορείς” μικροβίων. Επίλεξε την χρήση κάρτας αλλά να μην ξεχνάς να την απολυμαίνεις ελαφριά και εκείνη, μετά από κάθε χρήση. 

EXTRA TIP: Αν χρειαστείς αντικείμενα όπως στυλό, μολύβι ή post it, καλό θα ήταν να έχεις μαζί κάποιο δικό σου από το σπίτι, έτσι ώστε να μην έρθει σε επαφή με κάποιον άλλον. 

  • Άσε τα παπούτσια σου έξω.

Τα παπούτσια μας, και πιο συγκεκριμένα οι σόλες τους, αποτελούν μεταφορείς μικροβίων, αφού κυριολεκτικά ό,τι έχουμε πατήσει, έρχεται μέσα στο σπίτι μας. Καλό θα ήταν να τα αφήνεις εκτός σπιτιού ή αν δεν είναι εφικτό κάτι τέτοιο, στο χολ, μόλις μπαίνεις, για να μην μεταφέρεις το οτιδήποτε στα υπόλοιπα δωμάτια.

  • Άλλαξε ρούχα μόλις μπαίνεις στο σπίτι. 

Ομοίως με τα παπούτσια μας, έτσι πρέπει να “αντιμετωπίζεις” και τα ρούχα σου. Μέσα μαζικής μεταφοράς, οι καρέκλες στην δουλειά, το σκαμπό στο δοκιμαστήριο και άλλα πόσα, έρχονται καθημερινά σε επαφή με τα ρούχα σου. Για αυτό, μόλις επιστρέφεις στο σπίτι, φόρεσε τα άνετα πυτζαμάκια σου ή εκείνες τις φόρμες που λατρεύεις και βάλε τα ρούχα της ημέρας στο πλυντήριο, χωρίς να τα αφήσεις “παρατημένα” σε κάποια καρέκλα ή οτιδήποτε.

  • Η οδοντόβουρτσά σου, ο θησαυρός σου.

Η στοματική υγιεινή ανέκαθεν ήταν must, αφού πολλές παθήσεις επηρεάζονται από τα δόντια μας. Ειδικότερα σε αυτές τις περιστάσεις, καλό θα ήταν να έχεις ένα δικό σου κυπελλάκι που θα εναποθέσεις την οδοντόβουρτσα σου, για να μην έρχεται σε επαφή με άλλες ή έστω ένα πλαστικό καπάκι που θα προστατεύει την κεφαλή, για να μην μεταφερθούν μικρόβια. Μην ξεχνάς να την αλλάζεις συχνά και σε περίπτωση που κάποιος ή ακόμα και εσύ, εμφανίσει συμπτώματα (ακόμα και απλής γρίπης) προχώρησε στην αγορά μίας καινούργιας, όσο πιο άμεσα μπορείς.

  • Μακιγιάζ & ντεμακιγιάζ στα χρόνια της πανδημίας.

Τελευταίο tip και έχει να κάνει με έναν τομέα που ξέρεις ότι αγαπώ ιδιαίτερα.

Μακιγιάζ στον καιρό της πανδημίας λοιπόν, και προσέχουμε ιδιαίτερα τα καλλυντικά μας και τις επιφάνειες με τις οποίες έρχονται σε επαφή. Αν ανανεώνεις την πούδρα σου στο γραφείο, μην ξεχάσεις να περάσεις την συσκευασία με ένα αντισηπτικό μαντηλάκι ή με λίγο gel χεριών, για να μην μεταφέρεις μικρόβια στην τσάντα σου και κατά συνέπεια, στον χώρο σου.

Πρόσεχε, κατά την εφαρμογή του, τα χέρια σου να είναι πεντακάθαρα!

Αναφορικά με το ντεμακιγιάζ, καλό θα ήταν να επιλέγεις κρέμες σε συσκευασίες σωληναρίου και όχι  βαζάκια, εκτός αν είσαι σχολαστική/ος στο καθάρισμα των χεριών ή χρησιμοποιείς την ειδική σπάτουλα που συνήθως περιέχεται. Τέλος, επειδή συνήθως η διαδικασία του ντεμακιγιάζ χρησιμοποιεί ιδιαίτερα τα χέρια μας, καλό θα ήταν να ακουμπάς το πρόσωπό σου αφού τα έχεις πλύνει σωστά, για να μην μεταφέρεις μικρόβια και στα προϊόντα.

Αυτά ήταν λοιπόν τα tips μου για την επάνοδο στην καθημερινότητα, δίνοντας έμφαση στην ατομική μας υγιεινή, μιας και ο καθένας μας είναι ταυτόχρονα και μέρος ενός συνόλου!

Μένουμε υγιείς, τηρούμε τις αποστάσεις και τα μέτρα ασφαλείας και προχωράμε μπροστά.

Όλοι μαζί μπορούμε, να βγούμε πιο δυνατοί από αυτή την κατάσταση και να κλείσουμε μία και καλή την πόρτα στον  ιό, αποδεικνύοντας πώς η υπευθυνότητα είναι κάτι που μας χαρακτηρίζει, όχι μόνο σε καιρούς πανδημίας. 

Μέχρι την επόμενη φορά,