Η επιδερμίδα σου ταλαιπωρείται από την επέλαση του χειμώνα; Η σωστή περιποίηση του προσώπου, σε μόλις μερικά βήματα, για να διατηρήσεις την επιδερμίδα σου λαμπερή και υγιή!

Δεν είναι μυστικό, πώς στο συγκεκριμένο site έχουμε μιλήσει αρκετές φορές για τη σωστή περιποίηση της επιδερμίδας του προσώπου, αναλύοντας πολλές και διαφορετικές ρουτίνες βήμα βήμα. Τι γίνεται όμως όταν η διάθεσή μας είναι…πεσμένη και δεν έχουμε την όρεξη, ή ακόμα και τον χρόνο να ακολουθήσουμε μία ολοκληρωμένη ρουτίνα; 

Με την επέλαση του χειμώνα και τις συνθήκες που επικρατούν, η ταλαιπωρία που υφίσταται η επιδερμίδα του προσώπου μας δεν είναι κάτι που μπορούμε να παραβλέψουμε. Σήμερα λοιπόν, θα δούμε μία mini ρουτίνα περιποίησης, με βασικά και ολιγόλεπτα βήματα, τα οποία θα “συνεφέρουν” την επιδερμίδα μας, θα την ενυδατώσουν και θα την διατηρήσουν υγιή και λαμπερή, ανεξαρτήτως συνθηκών.

Βήμα 1

Μην ξεχνάς να ενυδατώνεις την επιδερμίδα σου. Καθημερινά, με την συχνή χρήση μάσκας αλλά και τους περιβαλλοντικούς παράγοντες, το πρόσωπο μας ταλαιπωρείται σε μεγάλο βαθμό. Κυριολεκτικά θα σου πάρει λιγότερο από ένα λεπτό να απλώσεις μικρή ποσότητα από την αγαπημένη σου ενυδατική κρέμα προσώπου και η επιδερμίδα σου, από όλες τις απόψεις, θα σε ευγνωμονεί! Επίλεξε την κατάλληλη για τον τύπο του δέρματος σου και καθιέρωσε την σαν μία μικρή “υπενθύμιση” στο κινητό σου, σε περίπτωση που την αμελείς.

Βήμα 2

Τα χείλη σου χρειάζονται την ίδια ενυδάτωση όπως και το πρόσωπο σου. Μπορεί να στερείσαι το αγαπημένο σου κραγιόν λόγω μάσκας, η ταλαιπωρία όμως δεν σταματά. Οι χαμηλές θερμοκρασίες δεν σταματούν να ξηραίνουν τα χείλη σου και η αφυδάτωση τους οδηγεί στο επίπονο “ξεφλούδισμα”. Έχε πάντα μαζί το αγαπημένο σου βάλσαμο χειλιών, στην τσέπη σου ή στην τσάντα σου και θυμήσου να τα ενυδατώνεις συχνά, ειδικά μετά την αφαίρεση της μάσκας.

Βήμα 3

Όσο κουρασμένη και αν είσαι, πάντα θα βρίσκεις 15 λεπτά μέσα στην εβδομάδα για να περιποιηθείς λίγο παραπάνω τον εαυτό σου. Μία μάσκα προσώπου, είναι απαραίτητη ειδικά μέσα στον χειμώνα, όπου το δέρμα μας αφυδατώνεται σε πιο συχνή βάση, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών. Πες “αντίο” στο θαμπό, κουρασμένο και αφυδατωμένο δέρμα σε λίγα μόλις λεπτά, με κάποια μάσκα προσώπου που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες σου και απόλαυσε μία μικρή εμπειρία χαλάρωσης, από την άνεση του σπιτιού σου!

Βήμα 4 

Ο σωστός καθαρισμός της επιδερμίδας είναι το Α και το Ω. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, το πρόσωπο μας “δεσμεύει” πάνω του σκόνες, ρύπους, έλαια, υπολείμματα μακιγιάζ κλπ, τα οποία θα πρέπει να “διώχνεις” με κάποιο ειδικό καθαριστικό, πριν κοιμηθείς. Ιδανικά, την ίδια ρουτίνα καλό θα ήταν να την εφαρμόζεις και το πρωί, αφού έχεις ξυπνήσει, για να φρεσκάρεις την επιδερμίδα σου και να την προετοιμάσεις σωστά, για την υπόλοιπη ημέρα.

Όπως ακριβώς σου υποσχέθηκα, μικρά βήματα που όμως έχουν μεγάλη σημασία για να διατηρήσεις την επιδερμίδα σου υγιή και λαμπερή, ακόμα και όταν η διάθεση σου δεν συμβαδίζει!

Άλλωστε, η διάθεση μας πάντα καλυτερεύει, όταν δίνουμε προσοχή στον εαυτό μας και τον επιβραβεύουμε για τις μικρές νίκες της κάθε ημέρας. 

Μέχρι την επόμενη φορά,