“Σιγά μωρέ, πόσο δύσκολο μπορεί να είναι να αποκτήσεις ένα καλό μούσι;”

Έχω να δω το πρόσωπό μου χωρίς μούσι περίπου 4 χρόνια τώρα, αλλά μόλις το τελευταίο εξάμηνο αποφάσισα να το κρατήσω και να το μεγαλώσω σωστά. Θες η μόδα, θες η πετριά στο κεφάλι, πες το όπως θες, αλλά αποφάσισα να το κάνω. Να πω την αμαρτία μου το περίμενα πολύ πιο εύκολο απ’ ότι τελικά αποδείχθηκε.

Πριν πάρω την απόφαση έλεγα σιγά μωρέ, πόσο δύσκολο μπορεί να είναι να αποκτήσεις ένα καλό μούσι; Απλά το αφήνεις να μεγαλώσει και that’s it. Αφού λοιπόν βγήκα λάθος και με αφορμή τις ερωτήσεις αρκετών φίλων για το πώς να μεγαλώσουν τα γένια τους σωστά αποφάσισα να γράψω τα παρακάτω tips.

1| Υπομονή

Πιθανότατα η πιο σημαντική συμβουλή που θα μπορούσα να δώσω σε κάποιον που θέλει να μεγαλώσει το μούσι του είναι να έχει υπομονή και να patience-ill-waitπεριμένει τουλάχιστον 13 εβδομάδες πριν ξυριστεί έστω λίγο. Οι τρίχες μεγαλώνουν σε κύκλους με αποτέλεσμα τη μία βδομάδα να μεγαλώνουν σε ένα σημείο και την επόμενη σε άλλο. Έτσι λοιπόν αν βλέπετε κενά, συνήθως στα μάγουλα, μην βιαστείτε να απογοητευτείτε. Απλά περιμένετε. Patience makes wonders. Μην ξεχνάτε πως ένα σωστά μεγαλωμένο και περιποιημένο μούσι δείχνει πως είστε άνθρωπος υπομονετικός και επίμονος.

 

2| Βρείτε υποστήριξη

Ας πούμε μία αλήθεια. Τον πρώτο καιρό το πιο πιθανό είναι πως το μούσι δε θα φαίνεται όμορφο. Θα υπάρχουν μερικά σημεία κενά και άλλα με χαμηλότερη πυκνότητα. Το χειρότερο όμως είναι η πίεση του στενού σας κύκλου να το ξυρίσετε. ΜΗΝ κάνετε το λάθος αυτό. Όπως είπαμε πιο πάνω τα γένια θέλουν τουλάχιστον 13 εβδομάδες για να μεγαλώσουν. Βάλτε ως πρώτο στόχο τις 13 εβδομάδες και αν δε σας αρέσει το αποτέλεσμα που θα έχετε μέχρι τότε, τότε αποφασίστε τι θα κάνετε. Υπάρχουν αρκετά καλά φόρουμ που μπορούν να σας δώσουν την αρχική στήριξη και συμβουλές που χρειάζεστε για να μεγαλώσετε τα γένια σας. Δοκιμάστε να επισκεφθείτε το jefffsbeardboard.yuku.com.

3| Βγάλτε φωτογραφίες

Ίσως το πιο προφανές σε αυτήν τη λίστα, αλλά αξίζει να σημειωθεί. Κάθε εβδομάδα βγάλτε τουλάχιστον 3 φωτογραφίες τα γένια σας. Αριστερό και δεξί προφίλ, ανφάς, και αν θέλετε από κάτω. Έτσι θα μπορείτε να παρακολουθείτε την εξέλιξή του ανά τις εβδομάδες και να εντοπίζετε που υπάρχουν κενά και μικροπροβλήματα και να βλέπετε κατά πόσο βελτιώνονται.

4| Wash it & Brush it!

Τι πιο απλό! Τα γένια σας είναι…τρίχες και όπως και τα μαλλιά σας έτσι και αυτά χρειάζονται λούσιμο. Έτσι λοιπόν κάθε φορά που κάνετε μπάνιο αφιερώστε 1 με 2 λεπτά να λούσετε και τα γένια σας ώστε να είναι καθαρά. Σημαντικό είναι επίσης το χτένισμα ανά τακτά διαστήματα. Τα γένια μπλέκονται πολύ περισσότερο από τα μαλλιά σας με αποτέλεσμα να δημιουργούνται κόμποι και να σας πονάνε. Το λιγότερο που μπορείτε να κάνετε είναι τουλάχιστον πριν και μετά το μπάνιο να τα χτενίζετε κατά τη φορά τους με μία απλή χτένα!

5| Αγοράστε Προϊόντα Περιποίησης 

Ένα καλό λάδι και best-beard-oils-reviewed_1431113145ένα κερί είναι τα βασικά που χρειάζεστε. Τα γένια όσο περνάει ο καιρός και μεγαλώνουν αφυδατώνονται και γίνονται σκληρά και σε πολλές περιστάσεις αφήνουν την αίσθηση πως είναι «πλαστικά». Αυτά μπορούν να αποφευχθούν με ένα καλό λάδι. Ανάλογα το λάδι μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε πριν το μπάνιο σας, μετά ή και κατά τη διάρκεια της ημέρας. Βρείτε αυτό που σας ταιριάζει και χρησιμοποιήστε το. Το κερί επίσης θα σας βοηθήσει να δώσετε τη μορφή που εσείς θέλετε στα γένια σας χωρίς να πετάνε τρίχες παντού. 

Νομίζω αυτά είναι αρκετά γι’ αρχή. Αν υπάρχει κάτι που θέλω να κρατήσετε από τα παραπάνω είναι πως θα χρειαστείτε υπομονή και επιμονή. Ακόμη και αν βλέπετε πως δε μεγαλώνει όπως ακριβώς το θέλετε και σκεφτείτε να ξυριστείτε, σκεφτείτε πρώτα αρκετά καλά αν θέλετε να πάει χαμένος ο χρόνος που αφιερώσατε μεγαλώνοντας το.