Θέλεις εκπληκτικό όγκο, τρομερό μήκος ή διαχωρισμό; Σήμερα μαθαίνουμε τα πάντα για την mascara και πώς να επιλέξεις την κατάλληλη για τις ανάγκες σου!

“Ποια mascara να αγοράσω;”

Ένα ερώτημα που απασχολεί συχνά, beauty junkies και μη, αφού η mascara είναι ένα προϊόν που κατέχει ιδιαίτερη θέση στο καθημερινό μακιγιάζ των περισσοτέρων, είτε ανήκουν στην κατηγορία των beauty addicts, είτε όχι.

Άλλωστε, η mascara είναι εκείνο το “μαγικό” προϊόν που σε κάνει να δείχνεις ξύπνια και περιποιημένη, χωρίς καν ακόμα να έχεις βαφτεί! Ανοίγει το βλέμμα, δίνει ένταση και δεν είναι τυχαίο που αποτελεί το βασικό βήμα (μαζί με τα φρύδια κατ’εμέ) για ένα απόλυτα πετυχημένο no makeup, makeup look! 

Πώς όμως θα επιλέξεις την κατάλληλη για εσένα και τι διαφορές έχουν τα διάφορα wands (βουρτσάκια) μεταξύ τους; 

Αν έχεις παρατηρήσει, στο εμπόριο κυκλοφορεί πληθώρα mascaras που υπόσχονται διαφορετικό αποτέλεσμα, ανάλογα με τις ανάγκες του καθενός. Το μήκος, ο όγκος και ο διαχωρισμός των βλεφαρίδων, είναι μόνο μερικά από τα βασικά κριτήρια επιλογής, αφού πλέον έχουν προστεθεί οι αδιάβροχες φόρμουλες, το ultra black αποτέλεσμα, η ανθεκτικότητα και φυσικά το αν μία mascara “μουτζουρώνει” ή όχι.

Για όγκο: 

Αν έχεις λίγες βλεφαρίδες, τότε η καλύτερη επιλογή για εσένα είναι μία mascara για όγκο με τρίχινο βουρτσάκι. Τα τρίχινα βουρτσάκια συνήθως “κολλάν” μεταξύ τους τις βλεφαρίδες (spider effect) για να δώσουν την αίσθηση των πιο πυκνών βλεφαρίδων, χωρίς κενά. Ακόμα καλύτερα, επίλεξε μία mascara με wand σε σχήμα κλεψύδρας, για να τις ανασηκώσει από την ρίζα και να τις “ντύσει” ομοιόμορφα, για ακόμα πιο εντυπωσιακό και γεμάτο αποτέλεσμα.

Για μήκος και διαχωρισμό:

Και προχωράμε στη δική μου προσωπικά αγαπημένη κατηγορία, όπου έρχονται οι mascaras με silicone wand ή αλλιώς με πλαστικό βουρτσάκι. Αυτής της φυσιολογίας applicators, είναι ιδανικά για να σου δώσουν τον διαχωρισμό που επιθυμείς και να “ανοίξουν” μία-μία τις βλεφαρίδες, δίνοντας τους εκπληκτικό μήκος. Αν έχεις φυσικά πυκνές βλεφαρίδες, τότε επίλεξε μία mascara με βουρτσάκι σιλικόνης για να απογειώσεις το βλέμμα σου και να δώσεις ένταση και super μήκος.

Λοιπά κριτήρια: 

 • Waterproof (αδιάβροχη σύσταση)
 • Ultra Black Αποτέλεσμα (πλέον υπάρχουν και mascaras που δίνουν “ημιμόνιμο” χρώμα με τις χρήσεις)
 • SmudgeProof (δεν μουτζουρώνει)
 • Longwear (διαρκεί πολλές ώρες)
 • Extra Καμπύλη
 • Fibers (αν περιέχει ίνες, για μεγαλύτερη πυκνότητα)

TIPS:

 • Κάποιες φορές, ο συνδυασμός 2 διαφορετικών mascaras μπορεί να σου δώσει το απόλυτο αποτέλεσμα που ψάχνεις! Ιδανικά, εφάρμοσε πρώτα μία mascara για όγκο (τρίχινο βουρτσάκι), άφησε την να στεγνώσει και εφάρμοσε μία δεύτερη στρώση με μία mascara για μήκος (πλαστικό βουρτσάκι) όπου θα σου τις διαχωρίσει και θα δώσει το αποτέλεσμα ψεύτικων βλεφαρίδων!
 • Ποτέ μην επανατοποθετείς πολλές φορές το βουρτσάκι στο tube με “μανία” για να το γεμίσεις με προϊόν. Μπαίνει οξυγόνο μέσα στη mascara και θα σου ξεραθεί στον μισό χρόνο.
 • Αν θέλεις το εφέ “βεντάλιας” ή “πεταλούδας” επέμεινε κάθετα με το βουρτσάκι στη γωνία του ματιού, για να ανασηκώσεις τις βλεφαρίδες και να τις “σπρώξεις” προς τα έξω.
 • Οι κινήσεις “ζιγκ-ζαγκ” είναι ο καλύτερος τρόπος για να τοποθετήσεις την mascara σου. Ξεκίνα από τις ρίζες και όσο ανεβαίνεις, εφάρμοσε την παραπάνω τεχνική. 
 • Αν παρατηρήσεις αλλοίωση στη μυρωδιά ή στη σύσταση της mascara πριν τον αναγραφόμενο χρόνο ζωής, πέταξε την απευθείας. Δεν θέλεις να “κερδίσεις” κάποια φλεγμονή στα μάτια σου, όσο και αν την αγαπάς. Μπορείς πάντα να αγοράσεις μία καινούργια.
 • Αν η mascara σου είναι “υγιής” αλλά αρχίζει και ξεραίνεται, μην δοκιμάσεις τις κλασσικές λύσεις που θα βρεις στο internet όπως να βάλεις drops από υγρό για φακούς επαφής ή ματιών. Δοκίμασε να την ζεστάνεις με τα χέρια σου ή ρίξε μερικές σταγόνες από κάποιο έλαιο, για να επανέλθει. Έχε υπόψιν ότι το αποτέλεσμα όμως, είναι προσωρινό.

Εσύ τι mascara χρησιμοποιείς και ποια θα μου πρότεινες να δοκιμάσω;

Μέχρι την επόμενη φορά,