Classy και on budget; Γίνεται 

onabudget

Ένα από τα πιο συχνά εμπόδια που συναντώ όταν θέλω να φορέσω κάτι, είναι αυτό του κόστους. Η αλήθεια είναι πως τα περισσότερα ρούχα που μου αρέσουν δεν έρχονται σε χαμηλές τιμές, ή τουλάχιστον σε τόσο χαμηλές που να μη φεύγει το 1/3 του μισθού μου σε αυτά. Αν και ζούμε στην εποχή της φθηνής καθημερινής μόδας (John Oliver – Fashion), ένα αξιοπρεπές ντύσιμο απαιτεί κάποια επένδυση. Σίγουρα μπορείτε να βρείτε ένα παντελόνι ακόμη και με 15€ αλλά ούτε η ποιότητά του και ΚΥΡΙΩΣ ούτε η εφαρμογή του, δεν πρόκειται να είναι ποτέ αρκετά για να το αναδείξουν. Να προλάβω κάποιους και να μην παρεξηγηθώ. Δε θέλω να πω πως τα φθηνά ρούχα δεν αξίζουν. Προσωπικά, όπως και αρκετοί άλλοι, έχω μία μεγάλη συλλογή από καθημερινά φθηνά ρούχα. Σε κάθε περίπτωση όμως, είναι σχεδόν απίθανο να μπορέσεις να αγοράσεις ένα Brioni που θα εφαρμόζει απόλυτα πάνω σου στην ίδια τιμή με κάποιο αντίστοιχο κομμάτι από τα Primark, τα οποία και οφείλω να ομολογήσω πως έχω τιμήσει ιδιαιτέρως αρκετές φορές. 

| Οι διαστάσεις μου |

Από τα πιο σημαντικά σε αυτή τη λίστα είναι να ξέρετε τις διαστάσεις σας. Συνήθως αυτό αφορά κοστούμια μιας και η εφαρμογή τους πάνω σας κατέχει ίσως τον κυριότερο ρόλο. To να ξέρετε τις διαστάσεις σας, θα σας γλυτώσει τόσο χρόνο αλλά κυρίως χρήμα ιδιαίτερα όταν θα πάτε να αγοράσετε κάτι Online.

| Αγόρασε Online |

Ξέρω πως ακούγεται κάπως περίεργο αλλά όταν το budget είναι περιορισμένο, οι online αγορές μπορούν να σας “σώσουν” μιας και υπάρχει η δυνατότητα να βρείτε αξιοπρεπέστατα κομμάτια σε καλές τιμές που αν, όπως είπα παραπάνω, ξέρετε τις διαστάσεις σας, ίσως να μη χρειαστεί να τα πειράξετε και καθόλου. Δυστυχώς τα κοστούμια σε χαμηλές τιμές είναι στις περισσότερες περιστάσεις από πολυεστέρα, βλ. παραπάνω χαμηλή ποιότητα, αλλά τουλάχιστον γνωρίζοντας ΤΙ διαστάσεις αγοράζετε θα έχετε πάνω σας ένα ρούχο που θα σας ταιριάζει και θα σας αναδεικνύει.

| Φρένο στις εκπτώσεις |

Ξέρω πως είναι προφανές αλλά δε χρειάζεται να αγοράσετε κάτι στις εκπτώσεις μόνο και μόνο επειδή έχει εκπτώσεις. Τα ρούχα που βγαίνουν στις εκπτώσεις είναι νούμερα που έχουν… ξεμείνει και πιθανότατα δε θα σας  εφαρμόζουν όπως πρέπει με αποτέλεσμα μακροπρόθεσμα να σας κοστίσει παραπάνω το εκάστοτε ρούχο γιατί απλά δε θα το φορέσετε σχεδόν ποτέ. Έτσι λοιπόν αν δε βρείτε στις εκπτώσεις κάποιο κομμάτι που να σας εφαρμόζει όπως πρέπει, κρατήστε τα χρήματά σας για να αγοράσετε τον επόμενο μήνα το ρούχο που θα θέλατε.

| Vintage |

Vintage shopping. Καταστήματα με ρούχα παλιάς εποχής υπάρχουν σχεδόν σε όλη την Ελλάδα πλέον, και ευτυχώς. Στις περισσότερες περιπτώσεις τα ρούχα αυτά είναι πιο φθηνά, είτε γιατί είναι «παλιάς» μόδας είτε γιατί είναι second-hand, σε άριστη κατάσταση ωστόσο. Έχω βρει αναρίθμητα καλά κομμάτια από τέτοιους είδους καταστήματα σε τιμές που πολλές φορές αγγίζουν και το -75% της αρχικής τους.

Τα παραπάνω με έχουν βοηθήσει να στήσω τη ντουλάπα μου με έναν αριθμό από αξιοπρεπή κομμάτια χωρίς να ξοδέψω περιουσίες ολόκληρες. Κάποια στιγμή θα φτάσει αυτό το σημείο που θα είμαι, και θα είστε, σε θέση να ξοδέψω με ευκολία τα χρήματά μου σε κάποιο Bespoke κομμάτι, αλλά μέχρι τότε προσπαθώ για το καλύτερο αποτέλεσμα με τις δυνατότητές μου. Αν θέλω κάτι να κρατήσει κάποιος από αυτό το άρθρο είναι πως, η εφαρμογή ενός ρούχου πάνω σου είναι το κυριότερο συστατικό για να δείχνει καλό. Η ποιότητα του ρούχου, αν και απόλυτα σημαντική, έρχεται δεύτερη όταν το budget είναι περιορισμένο.