Το «μαγικό» λαδάκι για όλες τις χρήσειςcoconutoil

Για το λάδι καρύδας, έχουν ειπωθεί πολλά και έχουν γραφτεί άλλα τόσα. Αξίζει όντως την φήμη που έχει αποκτήσει;

Το δέντρο της καρύδας, Cocos Nucifera (που ανήκει στην οικογένεια των Arecaceae), στις Φιλιππίνες χαρακτηρίζεται ως το δέντρο της ζωής και οι καρποί του είναι παγκοσμίως γνωστοί για τις αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες, τις βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία που περιέχουν, ενώ το λάδι των καρπών του, το coconut oil, βλέπουμε ότι είναι ένα αρκετό γνωστό συστατικό στη περιποίηση του προσώπου, του σώματος αλλά και των μαλλιών. Πάμε λοιπόν να δούμε μερικές χρήσεις που μπορούν να κάνουν την καθημερινή περιποίηση λίγο καλύτερη.

1| Χρησιμοποίησε το ως: Lip Balm

Τα σκασμένα χείλη δεν θα αντισταθούν στην ενυδάτωση που προσφέρει το λάδι καρύδας. Βάζοντας ελάχιστη ποσότητα στα χείλη σας, θα δείτε άμεση ενυδάτωση και το αίσθημα του τραβήγματος να υποχωρεί. Μπορείτε να έχετε μία μικρή ποσότητα μαζί σας στη τσάντα σας (σε ένα βαζάκι, σε μία παλιά θήκη φακών επαφής κτλπ), και να ανατρέχετε σε εκείνο όποτε έχετε ανάγκη γρήγορης ενυδάτωσης.

2| Χρησιμοποίησε το ως: Ενυδατικό παρανυχίδων

Χειμώνα – καλοκαίρι, οι αντιαισθητικές και επίπονες παρανυχίδες κάνουν συχνά την εμφάνιση τους, δυσκολεύοντας τις χειρωνακτικές εργασίες και καταστρέφοντας ένα ωραίο manicure. Η λύση βρίσκεται πάλι στο λάδι καρύδας, αφού τοποθετώντας μικρή ποσότητα στις παρανυχίδες, η περιοχή ενυδατώνεται ενώ ταυτοχρόνως δυναμώνουν και τα νύχια.

3| Χρησιμοποίησε το ως: Λάδι ενάντια στο φριζάρισμα

Είναι πολλές και διαφορετικές οι χρήσεις του coconut oil ειδικά στα μαλλιά. Μία από αυτές που χρησιμοποιώ και εγώ, είναι ως λαδάκι ενάντια στο φριζάρισμα. Με μία ελάχιστη ποσότητα, περνάω τα μαλλιά μου από την μέση και κάτω, τιθασεύοντας τα ενώ ταυτοχρόνως, τα αφήνει απαλά και λαμπερά.

4| Χρησιμοποίησε το ως: Ντεμακιγιάζ

Τοποθετώντας μία μικρή ποσότητα σε έναν δίσκο ντεμακιγιάζ, μπορείτε εύκολα και οικονομικά να αφαιρέσετε πλήρως το μακιγιάζ σας. Επίσης, το λάδι καρύδας θα θρέψει και τις βλεφαρίδες σας, δυναμώνοντας τες.

5| Χρησιμοποίησε το ως: Scrub σώματος 

Το πιο εύκολο και οικονομικό απολεπιστικό σώματος, περιλαμβάνει ζάχαρη κρυσταλλική και λάδι καρύδας. Η συγκεκριμένη συνταγή, ενυδατώνει την επιδερμίδα ενώ ταυτοχρόνως αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα, αφήνοντας την απαλή.

62c82603891398ae8a05e3a83fd5986c_XL

6| Χρησιμοποίησε το ως: Μάσκα μαλλιών

Πριν το λούσιμο, σαν θεραπεία, το λάδι καρύδας θα θρέψει βαθιά το τριχωτό της κεφαλής. Κατά τη διάρκεια του λουσίματος, μία μικρή ποσότητα θα ενυδατώσει και θα επαναφέρει την λάμψη στα μαλλιά σας.

7| Χρησιμοποίησε το ως: Body Oil

Σε προβληματικές περιοχές που εμφανίζουν ξηρότητα, όπως οι αγκώνες, τα γόνατα και οι φτέρνες, το λάδι καρύδας μπορεί να κάνει θαύματα. Μπορείτε να το βάζετε κάθε βράδυ, πριν πέσετε για ύπνο, και θα ξυπνήσετε με εμφανώς πιο ανανεωμένη και ενυδατωμένη επιδερμίδα.

Το λάδι καρύδας μπορείτε να το προμηθευτείτε είτε από κάποιο φαρμακείο, είτε διαδικτυακά από μαγαζιά όπως το iHerb κτλπ, σε πολύ οικονομικές τιμές. Δοκιμάστε να το εντάξετε στη καθημερινότητα σας και θα έχετε εμφανή αποτελέσματα.