Η παραμονή μας στο σπίτι, γίνεται μία ευχάριστη και χαλαρωτική εμπειρία με την αρωματοθεραπεία, ενώ ο χώρος μας μεταμορφώνεται σε μία μικρή “όαση” ηρεμίας, με την δανέζικη φιλοσοφία hygge η οποία ήρθε…για να μείνει!

Μιας και η παραμονή μας στο σπίτι είναι κάτι που καταλαμβάνει αρκετές ώρες πλέον, από τη νέα μας καθημερινότητα, επανερχόμαστε με ένα άρθρο λίγο διαφορετικό, που αφορά το πώς μπορούμε να διαμορφώσουμε το περιβάλλον μας με τέτοιο τρόπο, ώστε να αντλούμε ηρεμία και χαλάρωση από αυτό. Σήμερα λοιπόν, έχουμε συμβουλές για το πώς θα μετατρέψεις τον χώρο σου σε πηγή αισθητικών vibes και ευεξίας, μέσω του hygge και της αρωματοθεραπείας!

Τι είναι όμως το hygge; Έχοντας τις ρίζες του στη Δανία, ως hygge ορίζεται η αντίληψη του γαλήνιου, του αναπαυτικού και του άνετου. Μικρές καθημερινές ρουτίνες χαλάρωσης, όπως ένα ζεστό μπάνιο με την αγαπημένη σου bath bomb ή το διάβασμα ενός βιβλίου σε μία ζεστή γωνιά με τον αγαπημένο σου καφέ, χαρακτηρίζουν το hygge, ανάγοντάς το περισσότερο σε φιλοσοφία και τρόπο ζωής, παρά σε κάποιο προσωρινό trend. 

Κάπου εδώ λοιπόν, έρχεται η αρωματοθεραπεία, η οποία μπορεί να “μεταμορφώσει” τόσο τον χώρο μας, όσο και την διάθεσή μας. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο το γεγονός πώς η όσφρηση αποτελεί μία από τις πιο δυνατές αισθήσεις, αφού μπορεί να προκαλέσει συναισθήματα ή να επαναφέρει μέχρι και ξεχασμένες αναμνήσεις. 

Επιλέγοντας το κατάλληλο άρωμα, μπορείτε να “επιστρατεύσετε” μέσα όπως τα αρωματικά κεριά, τα αιθέρια έλαια, τις καταλυτικές λάμπες, ή τις συσκευές διάχυσης αρωμάτων και να αλλάξετε την αίσθηση του χώρου, μαζί με την ψυχολογία σας.

Αν λοιπόν νιώθετε άγχος, η ιδανική επιλογή για εσάς είναι άρωμα της λεβάντας, ενώ, αν θέλετε να νιώσετε δημιουργικοί, τότε το λεμόνι θα σας βοηθήσει στο να “καθαρίσετε” το μυαλό σας και να εμπνευστείτε. Ομοίως, αρώματα όπως το μανταρίνι, το τριαντάφυλλο και η μέντα, δρουν σε διαφορετικούς τομείς και χαρίζουν είτε διαύγεια, ηρεμία και χαλάρωση, είτε αναζωογονούν, αναλόγως με τις ανάγκες που νιώθετε πώς έχετε μέσα στην ημέρα.

Τι καλύτερο λοιπόν, από ένα ζεστό μπάνιο με τα αγαπημένα σας αιθέρια έλαια και στη συνέχεια, χαλάρωση με ένα ζεστό τσάι, το αγαπημένο σας αρωματικό κερί (προσωπική επιλογή, με ξύλινο φιτίλι για τον υπέροχο και χαλαρωτικό ήχο) και μία λάμπα αρωμάτων, η οποία όχι μόνο θα σας ηρεμεί, αλλά θα διακοσμεί και εξαιρετικά τον χώρο σας !

Smells Like Spells Norse Magic Norns

 

Ashleigh & Burwood London In a Nutshell

 

Culti Decor Mediterranea

 

Paddywax Glow White Woods & Mint

 

Millefiori Selected Orange Tea