του Πάνου Ζαχαράκη,

Ο κόσμος του photo editing στα χέρια σου, με μερικά clicks και με την βοήθεια των…John Var Presets! Αναβάθμισε το Instagram feed σου, εύκολα και γρήγορα!

Υπάρχουν στιγμές που κατακλυζόμαστε από έμπνευση και επιθυμούμε να πειραματιστούμε και να ανακαλύψουμε καλλιτεχνικές –  ίσως – εκδοχές του εαυτού, είτε βρισκόμαστε σε περίοδο καραντίνας, είτε όχι. Ορισμένες μέρες ωστόσο, δεν αποτελούν και τόσο σημείο αναφοράς για δημιουργία, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα πρέπει κάτι τέτοιο να μας απογοητεύει. Χρειάζεται ίσως μία ώθηση, εκείνο το λεγόμενο push που θα μας βγάλει από αυτό το τέλμα και θα μας γεμίσει έμπνευση και δημιουργικότητα.

Φανταστείτε λοιπόν πως ήταν κάτι τέτοιο για μερικούς όπως εμάς, ειδικά στην περίοδο της καραντίνας, που δεν χρησιμοποιούσαμε ποτέ προγράμματα επεξεργασίας φωτογραφιών και βρεθήκαμε στην θέση που θα έπρεπε “αναγκαστικά” να λάβουμε τις βασικές έστω γνώσεις. Βέβαια, να μην σας κρύβομαι, εγώ ήμουν εκείνος που βρέθηκε ειδικά σε αυτή την θέση, αφού η Κλεοπάτρα γνώριζε ήδη τα πάντα. Σε αυτό το διάστημα λοιπόν, μου δίδαξε πόσο εύκολη και αποτελεσματική είναι η χρήση εφαρμογών όπως το Lightroom (στα μεγάλα συν το γεγονός ότι είναι δωρεάν), ακόμη και στο κινητό. Παρόλα αυτά, ακόμη και αυτό μπορούσε να αποδειχθεί χρονοβόρο, ακόμα και απρόσιτο σε μερικούς.

Μερικά λόγια για τα John Var Presets

Σίγουρα, πολλοί είναι εκείνοι που ανακαλούν στιγμές, προ Instagram Famous εποχής, που οι Influencers ήταν λίγοι και είτε ξεκινούσαν τότε, είτε είχαν μικρό κοινό. Φυσικά, με την απότομη εξέλιξη των Socials, το Instagram αναδείχθηκε σε viral εφαρμογή πολύ γρήγορα και οι λογαριασμοί έγιναν αναρίθμητοι, με τους influencers να αυξάνονται με ραγδαίο ρυθμό, ομοίως με το κοινό που τους ακολουθούσε. Κάπως έτσι λοιπόν, και ο John Var, που ασχολείται εντατικά με την φωτογραφία τα τελευταία χρόνια, βρήκε την δική του “έμπνευση” μέσα σε έναν κόσμο γεμάτο χρώμα, στιγμές και ανθρώπους που αναζητούν εκείνο το κάτι, που θα αποτελέσει προσωπική έμπνευση και για εκείνους.

Μέσα σε ένα δικό του προσωπικό “αγώνα” με τερματισμό την ευκολότερη και ταχύτερη επεξεργασία φωτογραφιών, αναζήτησε και ακολούθησε πάμπολλους λογαριασμούς του Instagram, ανακάλυψε εφαρμογές όπως το Lightroom ενώ δοκίμαζε τα τρέχοντα Presets που προσέφεραν διάφοροι διακεκριμένοι Influencers. Η αγάπη του για τη φωτογραφία και συγκεκριμένα στο πλαίσιο του “Traveling”, του δημιούργησε νέες ανάγκες για ψηφιακή επεξεργασία.

Πώς θα μπορούσε να πετύχει την απόλυτη συνάφεια και αρμονία σε ένα Instagram Feed, με φυσικά και ζωηρά χρώματα που αποτυπώνουν την ένταση της κάθε στιγμής χωρίς να ξοδεύει ωστόσο πολύ χρόνο και χρήμα;

Η απάντηση; Χρησιμοποιώντας τα εργαλεία που ήδη είχε, δηλαδή μία ιδιαίτερα γνωστή, εύχρηστη και δωρεάν αλλά παράλληλα πολυδύναμη εφαρμογή όπως το Lightroom, αλλά και το “Learning by Doing”, όπως ανέφερε και ο ίδιος.

Κατέληξε λοιπόν στη δημιουργία των John Var Presets. Έτοιμα δεδομένα ή συνθήκες, θα λέγαμε, επεξεργασίας φωτογραφιών στο Lightroom. Διαφορετικά μεταξύ τους αλλά ο συνδυασμός τους μπορεί να πετύχει την απόλυτη αρμονία σε ένα Instagram Feed. Τα John Var Presets εμπνευσμένα από τα ταξίδια του ιδίου, όπως φαίνεται και από τα ονόματά τους, ήταν η λύση των χεριών μου. Τα Presets είναι ιδανικά για χρήση σε όποια κατηγορία και αν ανήκεις, είτε είναι Fashion, Beauty, Food, Lifestyle & Travel είτε και καμία από τις προηγούμενες.

Μόλις τα ανακαλύψαμε, γνωρίζαμε ότι έπρεπε να τα δοκιμάσουμε. Η αγορά τους γίνεται εύκολα με οποιαδήποτε κάρτα ή PayPal, ενώ για την εγκατάσταση τους υπάρχουν σχολαστικές και σαφείς οδηγίες που διατίθενται μαζί με τα Presets. Στην ιστοσελίδα μπορείς να βρεις το πακέτο Travel Essentials με περισσότερα από 10 Presets, έτοιμα να τα χρησιμοποιήσεις. Φήμες μας αποκάλυψαν πως έρχεται και νέο πακέτο, βασισμένο φυσικά στους πιο hot καλοκαιρινούς προορισμούς των ελληνικών νησιών.

Έτσι και διακοπές να μην πάμε φέτος σε νησί, νοητικά θα “λιαζόμαστε” στις παραλίες, κάτω από το λαμπερό φως του μεσογειακού ήλιου, χαμένοι μέσα στο άπειρο ελληνικό μπλε.

Βρες την Travel Essentials Collection εδώ.

Για μία extra δόση έμπνευσης, μην ξεχάσεις να τσεκάρεις και τους λογαριασμούς του John Var στο Instagram, με ένα κλικ!

John Var

John Var Presets

Μέχρι την επόμενη φορά,