Η αντρική περιποίηση, κρίνεται εξίσου απαραίτητη με την γυναικεία και σήμερα αναλύουμε τα πάντα σε ένα..χορταστικό άρθρο!

Ανδρική περιποίηση σήμερα στο μικροσκόπιο του It’s His and Hers, για τα…μάτια τους μόνο!

Τα υπέρ

Η ανδρική επιδερμίδα και η περιποίηση αυτής, κρίνεται εξίσου σημαντική με αυτή της γυναικείας, καθώς οι ανάγκες που εξυπηρετεί είναι διαφορετικές από τις δικές μας.

Η επιδερμίδα των ανδρών, κατά βάση ρυθμίζεται από την τεστοστερόνη, η οποία διαφοροποιεί την δομή τους από την δική μας. Οι άνδρες έχουν πιο σφριγηλή όψη, δεν εμφανίζουν ρυτίδες τουλάχιστον μέχρι τα 40 (λόγω των αυξημένων αποθηκών νερού που διατηρούν την επιδερμίδα τους ενυδατωμένη), παράγουν περισσότερο κολλαγόνο (άρα διατηρούν την ελαστικότητα της επιδερμίδας τους), ενώ έχουν πολύ πιο “παχιά” και ανθεκτική θα λέγαμε, επιδερμική στρώση από ότι εμείς, γεγονός που καθιστά την χρήση ειδικών προϊόντων απαραίτητη, για τη σωστή φροντίδα τους.

Τα κατά

Όπως η κάθε επιδερμίδα έχει τα θετικά και τα αρνητικά της, το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και στην αντρική επιδερμίδα.

Όπως προαναφέραμε, υπαίτια των ρυθμιστικών παραγόντων αυτής είναι η τεστοστερόνη, η οποία όμως οδηγεί τους σμηγματογόνους αδένες του προσώπου στην extra παραγωγή λίπους, άρα σε πιθανή ακμή και σε ατέλειες της επιδερμίδας, σε μεγαλύτερο βαθμό από ότι συναντιούνται στις γυναίκες. Ένα άλλο σημαντικό ζήτημα είναι αυτό του σωστού αντιηλιακού, καθώς οι βλαβερές ακτίνες του ηλίου δεν επηρεάζουν μόνο τις γυναίκες, αλλά και τους άνδρες, δημιουργώντας σημάδια πρόωρης γήρανσης, όπως πανάδες ή κηλίδες ακόμα και στις πιο ανθεκτικές επιδερμίδες.

Τέλος, τα γένια (ή μούσια) των ανδρών, μπορεί να προκαλέσουν ακμή, ή ξηροδερμία στις περιοχές του προσώπου, εκζέματα και ερεθισμούς, γεγονός που μας οδηγεί ξανά στο συμπέρασμα πώς η αντρική περιποίηση τελικά δεν είναι καθόλου “περιττή” αλλά και “παιχνιδάκι”.

 

Τα σωστά βήματα

Καθαρισμός προσώπου: Το πρόσωπο των αντρών είναι το ίδιο επιρρεπές όπως και των γυναικών, στους περιβαλλοντικούς ρύπους. Στο εμπόριο και στην κατηγορία που περιλαμβάνει τα ανδρικά καλλυντικά, μπορείς να βρεις το ιδανικό για τον σύντροφό σου, που θα καλύπτει τις ανάγκες της επιδερμίδας του, για να αποφύγει τυχόν breakouts, να διώξει το περιττό σμήγμα και τη λιπαρότητα, αλλά και να απομακρύνει με επιτυχία τους ρύπους από το δέρμα του.

Κρέμα προσώπου: Αναλόγως τις ιδιαίτερες “απαιτήσεις” της επιδερμίδας τους, θα κινηθείτε και στην ανάλογη κρέμα προσώπου. Μετά τον καθαρισμό, για να αποκατασταθεί η ισορροπία του δέρματος τους, καλό θα ήταν να κινηθούν σε μία ενυδατική κρέμα (ανάλογα τις ανάγκες τους) για να επαναφέρουν το πρόσωπό τους και να αποφύγουν τα “τραβήγματα” ή να ρυθμίσουν την λιπαρότητα.

Κρέμα ματιών: Κρίνεται εξίσου σημαντική όσο και η δική μας, αφού και οι άνδρες συχνά λόγω κούρασης (ή ακόμα και λόγω ηλικίας) παρατηρούν σημάδια μαύρων κύκλων ή έντονες γραμμές κάτω από τα μάτια τους. Βρείτε μαζί την κατάλληλη και εξαφανίστε μία για πάντα τα σημάδια της κούρασης ή/και της ηλικίας!

Αντιηλιακό: Πάντα σημαντικό, όλες τις εποχές του χρόνου. Το αντιηλιακό και η χρήση του είναι τουλάχιστον απαραίτητα σε μία χώρα όπως η Ελλάδα, που “λούζεται” από τον ήλιο όλο τον χρόνο.  Για να κρατήσετε λοιπόν μόνο τα καλά από εκείνον, φροντίστε να εφαρμόζετε (και οι δυο) αντιηλιακό πριν την έκθεση σας στον ήλιο.

Για μετά το ξύρισμα: Ξέρουμε πώς η διαδικασία του ξυρίσματος ειδικά για τους άντρες είναι πλέον καθημερινή ρουτίνα. Επενδύστε σε ένα καλό προϊόν για μετά το ξύρισμα, όπως σε ένα after shave ή σε μία ενυδατική lotion, για να επαναφέρουν άμεσα την επιδερμίδα τους και να την ανακουφίσουν από τους δυσάρεστους ερεθισμούς.

Το ανδρικό άρωμα: Χωρίς υπερβολές, σε έναν άντρα το άρωμα διατηρεί καθοριστικό ρόλο στο σύνολο της εικόνας του. Εξερευνήστε τα καλύτερα ανδρικά αρώματα του εμπορίου και επιλέξτε μαζί, εκείνο που του ταιριάζει τόσο φυσιογνωμικά, όσο και αισθητικά (τολμηρό, περιπετειώδες, ρομαντικό).

Αυτά ήταν λοιπόν τα σημαντικότερα βήματα για μία σωστή ρουτίνα περιποίησης την ανδρικής επιδερμίδας! 

Όπως προαναφέραμε, η αντρική επιδερμίδα δεν είναι από “ατσάλι” και χρήζει σίγουρα ειδικής “μεταχείρισης” για να παραμείνει λαμπερή, υγιής και εντυπωσιακή.

Εν έτει 2020, δεν θα έπρεπε σίγουρα να χαρακτηρίζεται ως “ταμπού”, αφού η υγεία της επιδερμίδας είναι ζήτημα όλων, ανεξαρτήτου φύλου ή σεξουαλικής ταυτότητας.

Το δέρμα μας άλλωστε, είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματος μας.

Ας το προσέξουμε αναλόγως λοιπόν. 

Μέχρι την επόμενη φορά,