Το Power Trip διοργανώθηκε φέτος για πρώτη φορά στην Ελλάδα, από το Marie Claire, στις 2 Οκτωβρίου.

Σε μια από τις ομορφότερες περιοχές της Αθήνα το Σούνιο, και συγκεκριμένα στο Grecotel Cape Sounio, συγκεντρώθηκαν 100 από τις πιο δυναμικές και δημιουργικές γυναίκες της χώρας μας, για να συζητήσουν για τη γυναικεία ενδυνάμωση πάνω σε θέματα ηγεσίας, επιχειρηματικότητας, συμμετοχής στα κοινά, ακτιβισμού, ισότητας, ίσων ευκαιριών αλλά φυσικά και πάνω σε θέματα φιλίας, συναδελφικότητας, ομορφιάς και πάνω από όλα body & self positivity.

Στόχος του event ήταν να δημιουργηθεί μια ενεργή κοινότητα που θα απαντήσει καίρια ερωτήματα για την κοινωνική θέση της γυναίκας και την αξία της γυναικείας αλληλοϋποστήριξης.

Έτσι λοιπόν το Power Trip συγκέντρωσε δυναμικές και δημιουργικές γυναίκες, οι οποίες μοιράστηκαν τις επιτυχίες αλλά και τις αποτυχίες τους και έδειξαν το δρόμο που ανοίγεται για τις γυναίκες στην ηγεσία, λειτουργώντας ως πρότυπα η μια για την άλλη. Φυσικά από τις γυναίκες που κλήθηκαν να λάβουν μέρος σε αυτό δεν θα μπορούσε να λείπει η Ιωάννα Φωτοπούλου.

Συζητώντας για τις γυναίκες στην τεχνολογία, η Ιωάννα, που έχει 2 εταιρείες σήμερα (μια τεχνολογίας & μια μόδας), τόνισε την ανάγκη προσέγγισης περισσότερων γυναικών στις θετικές επιστήμες αλλά και την ανάγκη να αγαπάμε αυτό που είμαστε και να αποδεχόμαστε τον εαυτό μας και το σώμα μας.

Αποδεικνύοντας έμπρακτα την πίστη στη συμβολή της γυναίκας στο επιχειρείν, η Ιωάννα Φωτοπούλου επέλεξε να φορέσει για το πάνελ ένα κατακκόκινο φόρεμα από την εταιρεία Kathy Heyndels, μια από τις πρώτες γυναίκες σχεδιάστριες μόδας που τόλμησε να ανοίξει ατελιέ στην Ελλάδα τη δεκαετία του 1980.

Το σημαντικότερο μήνυμα, ως κατακλείδα του συνεδρίου, αποτελεί το γεγονός ότι ποτέ δεν είναι αργά για να γίνει το πρώτο βήμα, αρκεί να υπάρχει όρεξη και θέληση. Και πολλές εταιρείες όπως η Georgio Armani, η Moet & Chandon, η Μαρίνα Ραφαήλ, έδωσαν δυναμικό παρόν και έμπρακτη υποστήριξη!

Αναμένουμε το επόμενο Power Trip!

Πληροφορίες: 

Pirate Scale: WebsiteInstagram 

Tutu Clothing: WebsiteInstagram 

Ιωάννα Φωτοπούλου: Instagram