του Πάνου Ζαχαράκη,

Το απόλυτο trend του χειμώνα επιστρέφει από την BISTON SPLENDID! 

Whaaattt?

Κάτι τέτοιο αποτέλεσε και την πρώτη μου αντίδραση, όταν αντίκρισα πριν από μερικά χρόνια το λεγόμενο Puffer. Ενίοτε υπήρχαν κομμάτια σε διάφορους οίκους και fast fashion εταιρίες, που προσέγγιζαν την ιδέα ενός Puffer, αλλά όχι σε αυτό το επίπεδο όγκου. Μου φαινόταν κάτι τόσο περίεργο και χωρίς κάποια ουσιαστική γεωμετρία κομμάτι ρουχισμού, που ως ένα σημείο μπορούσα να αναγνωρίσω την πολύ χρήσιμη ιδιότητα του, να προσφέρει προστασία δηλαδή αλλά πώς θα μπορούσε ενώ “θυσιάζει” παράλληλα την αισθητική;

Λοιπόν βρίσκομαι εδώ για να σας πω πώς όχι απλά το λάτρεψα, αλλά έμαθα να υποστηρίζω μεγαλύτερους όγκους χωρίς να θυσιάζω, όπως άλλες φορές την προστασία από το κρύο. 

Από το αέρινο street style που λανσάρουν οι μεγαλύτεροι και μεγαλύτερες Fashionistas του κόσμου, Gigi Hadid, Cara Delevigne κ.α., στο Catwalk των πιο εμβληματικών οίκων, το Puffer Jacket δεν αποτέλεσε απλά ένα Trend που προϋπήρχε αλλά ένα Trend setter. Οι όγκοι που χρησιμοποιούνται μεταβάλλονται από σεζόν σε σεζόν και κατά συνέπεια επηρεάζουν τη γεωμετρία και την εικόνα του υπόλοιπου outfit. Επιπρόσθετα, είναι από τα ρούχα που αποτελούν μπαλαντέρ αναφορικά με το εύρος συνδυασμών με άλλα κομμάτια, δημιουργώντας το απόλυτο αθλητικό ή μη street style.

Biston Splendid. H εταιρία expert στην κατηγορία των μπουφάν και παλτο, γεγονός που γίνεται εύκολα αντιληπτό με μία ματιά στο Instagram Profile της. Μέσα στην ποικιλία των ειδών σε πανωφόρια και παλτό που προσφέρει, εξέχουσα θέση έχουν και τα Puffer Jacket. Σκέτα ή με γούνινο γιακά, λευκά, μαύρα ή με πιο γηίνους τόνους, stripped ή και όχι, μπορεί να δει κανείς την ποικιλομορφία και τη διαφρετικότητα στον όγκο τους που παρέχει η εταιρία.

Φυσικά για εμένα η επιλογή ήταν μία, μαύρο με γυαλιστερό ύφασμα, ο απόλυτος συνδυασμός.