Ταλαιπωρημένα μαλλιά που χρήζουν βοήθειας;

Το καλοκαίρι έφυγε, η εξεταστική επίσης και εμείς επιστρέψαμε δυναμικά με αγαπημένο θέμα, που δεν είναι άλλο από τα μαλλιά!

Με την ζέστη, την υγρασία, την θάλασσα και τον ήλιο να μας ταλαιπώρησαν αρκετά, ο μήνας του Σεπτεμβρίου είναι μήνας “αποκατάστασης” και “αναδόμησης” σώματος, δέρματος αλλά και μαλλιών, με απώτερο σκοπό να είμαστε ήδη προετοιμασμένοι για την νέα σεζόν που ξεκινά!

Σήμερα όπως καταλάβατε, θα αναφερθούμε στον τομέα των μαλλιών. Μπορεί ένα κούρεμα μόνο να “σώσει” την κατάσταση όσον άφορα την κατάσταση των μαλλιών μας ή χρειάζεται κάτι πιο δραστικό; 

Πρόσφατα λοιπόν, είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω δύο προϊόντα, τα οποία λάτρεψα και δεν θα μπορούσα να μην σας τα δείξω, αναλογιζόμενη το πόσες από εσάς βρίσκεστε στην ίδια θέση. Έχοντας μακριά μαλλιά, όπως είναι λογικό, το καλοκαίρι “ταλαιπωρήθηκαν” αρκετά από τις συνθήκες που επικρατούσαν, γεγονός που με ώθησε στο να τα κοντύνω αρκετά, στην προσπάθειά μου να τα δυναμώσω. Φυσικά όμως, ποτέ δεν είναι αρκετό το κούρεμα από μόνο του, αφού χρειάζονται και τα ανάλογα προϊόντα που θα βοηθήσουν στην ενδυνάμωση και στην αναδόμηση της τρίχας. 

Και κάπου εδώ, έκαναν την εμφάνισή τους τα επαγγελματικά προϊόντα της γερμανικής εταιρείας DIPLONA, που μπορείτε να βρείτε στο site της A beauty. Δοκίμασα την σειρά Hydro + Repair, η οποία απευθύνεται σε μονίμως ξηρά, ταλαιπωρημένα και κατεστραμμένα μαλλιά, ακριβώς ό,τι χρειαζόμουν για την περίοδο μετά το καλοκαίρι. Η σειρά έρχεται με δύο βήματα, το σαμπουάν και το conditioner και είναι προϊόντα που δεν περιέχουν σιλικόνες και είναι απόλυτα vegan. Η επαναστατική τους φόρμουλα, εμπλουτισμένη με Aquaxyl και D-Panthenol αναδομεί σε βάθος την τρίχα τρέφοντας και κλείνοντας τα “λέπια”, επιτρέποντας στα μαλλιά να λάμψουν και να αποκαταστήσουν την χαμένη τους ενυδάτωση και υγεία.

Ας ξεκινήσουμε όμως με το σαμπουάν της σειράς, αναφέροντας ότι έρχεται σε μία πανέμορφη μπλε συσκευασία με καπάκι που κλείνει καλά, ώστε να αποφεύγονται τυχόν ατυχήματα. Θα ξεκινήσω με το γεγονός που με “δυσαρέστησε” ελάχιστα στο συγκεκριμένο προϊόν και δεν είναι άλλο από την ποσότητα του, αφού θα προτιμούσα ειλικρινά πολλά παραπάνω ml από τα 250 που έρχεται. Αν εξαιρέσουμε αυτό το “μικρό” μειονέκτημα, την σειρά την λάτρεψα. Το σαμπουάν μυρίζει καταπληκτικά, ένα ελαφρύ άρωμα που μένει στα μαλλιά δίνοντας μία αίσθηση φρεσκάδας και καθαριότητας, καθαρίζει εξαιρετικά και ενυδατώνει σε βάθος το τριχωτό της κεφαλής, αφήνοντας λαμπερά και γεμάτο όγκο μαλλιά.

Φυσικά, η δράση του ενισχύεται με το δεύτερο βήμα, που είναι το conditioner της σειράς. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά ενυδατικό conditioner που “κλειδώνει” την υγρασία στην τρίχα, κάνοντας τα μαλλιά να λάμπουν ενώ καταπολεμά την ψαλίδα. Μυρίζει και αυτό πολύ διακριτικά, σαν ένα άρωμα φρέσκων λουλουδιών, δεν βαραίνει στο ελάχιστον τα μαλλιά, τα επανορθώνει σε βάθος ενώ ξεπλένεται με ευκολία.

Αν λοιπόν βρίσκεστε και εσείς στα “πρόθυρα” για το πως να επαναφέρετε τα μαλλιά σας, πρόταση μου είναι να δοκιμάσετε αυτά τα δυο “διαμαντάκια” που είμαι σίγουρη πως θα σας ενθουσιάσουν. Φυσικά περιμένω τις εντυπώσεις σας και τα σχόλια σας, σχετικά με το αν έχετε δοκιμάσει την συγκεκριμένη σειρά ή κάποιο άλλο προϊόν από την εταιρεία. 

Μέχρι την επόμενη φορά, 

*Βρείτε το σαμπουάν εδώ

* Βρείτε το conditioner εδώ