Ψαλίδα: Τι είναι και πώς θα την αντιμετωπίσουμε 

Ξεκινάμε την εβδομάδα με ένα ζήτημα που απασχολεί τις περισσότερες από εμάς που έχουν μακρυά μαλλιά ή που βρίσκονται στην διαδικασία να τα μακρύνουν.

Ποιο είναι αυτό;

Οι σπασμένες άκρες ή αλλιώς η ψαλίδα! Πώς μπορούμε λοιπόν να μετριάσουμε την φθορά και να μεγαλώσουμε υγιή και λαμπερά μαλλιά;

Ας αρχίσουμε με το πως δημιουργείται το πρόβλημα της ψαλίδας.

Οι περιβαλλοντικές αλλαγές, το συχνό styling, η θερμοκρασία ακόμα και το βούρτσισμα είναι ικανά να προκαλέσουν το σπάσιμο της τρίχας και κατ’επέκταση την ψαλίδα. Φυσικά, δεν είναι μόνο αυτοί οι λόγοι. Συνήθως η ύπαρξη ψαλίδας ανάγεται στην έλλειψη φροντίδας των μαλλιών, ή ακόμα και σε ένα λανθασμένο κούρεμα. Τι μπορούμε λοιπόν να κάνουμε; 

Το κούρεμα είναι η λύση.

Αν βρίσκεστε στην διαδικασία να μακρύνετε τα μαλλιά σας, τότε χρειάζεται ανά 5 με 6 εβδομάδες να κόβετε τις άκρες τους , για να μην σπάνε και χάνετε όλο το μήκος. Φυσικά να προτιμήσετε έναν επαγγελματία για αυτή τη δουλειά, για να έχετε το καλύτερο αποτέλεσμα. 

Κατάλληλα προϊόντα

Το κούρεμα όμως από μόνο του, ποτέ δεν αρκεί. Χρειάζεται πάντα και η ανάλογη φροντίδα κατά την διαδικασία του λουσίματος και μετά, για να επιτύχετε όσο το δυνατόν ολική επανόρθωση και πρόληψη. Πρόσφατα λοιπόν είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω δύο προϊόντα αποκλειστικά για την πρόληψη της ψαλίδας στα μακριά μαλλιά, που αγάπησα και που σας τα προτείνω.

Η επαγγελματική εταιρεία Diplona, για την οποία έχω μιλήσει ξανά εδώ, λάνσαρε την σειρά YOUR NUTRITION PROFIαποκλειστικά για την φθορά των μακριών μαλλιών με τάση για ψαλίδα και δεν θα μπορούσα να μην την αναφέρω ξανά, αφού είναι οικονομική αλλά και αποτελεσματική όσον αφορά την φροντίδα τους. Αξίζει να αναφέρουμε, πριν σας πω περισσότερα, πως τα προϊόντα τους είναι vegan ενώ είναι πλήρως απαλλαγμένα από parabens, παράγωγα πετρελαίου και σιλικόνες.

Ξεκινάμε με το σαμπουάν της σειράς, το οποίο έρχεται στα 600ml και σε μία υπέροχα πρακτική συσκευασία με αντλία, ό,τι πρέπει για να διευκολύνει την διαδικασία εξαγωγής του προϊόντος. Χάρις στην σύσταση του με ενεργή κερατίνη, shea butter και πρωτεΐνη σιταριού επανορθώνει σε βάθος τα κατεστραμμένα μαλλιά, αναδομώντας τα λέπια της τρίχας και ενυδατώνοντάς τα από τις ρίζες ως τις άκρες. 

Φυσικά, την αποτελεσματικότητα έρχεται να εντείνει και η μάσκα μαλλιών της ίδιας σειράς, που χαρίζει παραπάνω θρέψη στις θαμπές και σπασμένες άκρες, αποτρέποντας την δημιουργία της ψαλίδας, ενώ προσδίδει λάμψη, λείανση και κίνηση στα άτονα μαλλιά. 

Στα μεγάλα θετικά, να αναφέρω πως αφήνουν ένα υπέροχο διακριτικό άρωμα λουλουδιών, ενώ παρατήρησα και μεγάλη διαφορά όσον αφορά στο ξεμπέρδεμα και στο χτένισμα των μαλλιών, διαδικασία ιδιαίτερα “επίπονη” για όσους έχουν μακριά μαλλιά.  

TIP: Αν θέλετε ακόμα περισσότερη αποτελεσματικότητα και θρέψη, δοκιμάστε και το βήμα 2 που είναι το conditioner της σειράς 

Προστασία από την θερμότητα

Η διαδικασία του styling, όπως προείπαμε, ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για την φθορά που εμφανίζεται στα μαλλιά μας. Η λύση βρίσκεται στην προστασία αυτών από την θερμότητα, είτε από το απλό πιστολάκι είτε από το σίδερο ισιώματος κ.ο.κ με ένα ειδικό θερμοπροστατευτικό προϊόν που θα βοηθήσει τα μαλλιά μας, μειώνοντας σε σημαντικό βαθμό την “ζημιά” που θα ακολουθήσει από την θερμότητα. Εννοείται βέβαια πως είναι προτιμητέο το γεγονός να αποφεύγουμε όπου μπορούμε τουλάχιστον την θερμότητα, για να ελαχιστοποιήσουμε την ζημιά στα μαλλιά μας.

SOS: Κατά την διαδικασία στεγνώματος με την πετσέτα, καλό θα ήταν να αποφεύγετε να “τρίβετε” τα μαλλιά σας, αφού δημιουργείται παραπάνω φθορά και σπάσιμο στην τρίχα.

Αυτές ήταν λοιπόν οι βασικές μου συμβουλές όσον αφορά την ψαλίδα και την προστασία των μαλλιών από αυτή. Εσείς τι έχετε να μου προτείνετε και με ποιον τρόπο αντιμετωπίζετε την φθορά στα μαλλιά σας; 

Μέχρι την επόμενη φορά,