Τι είναι αυτό που πραγματικά χρειάζεται ένας εύσωμος άνδρας από το ντύσιμό του;

tumblr_odh7o63zys1qad1efo1_500

Ethan Desu

Η πραγματικότητα είναι, πως για έναν άντρα με κάποια παραπάνω κιλά είναι πιο δύσκολο να βρει ακριβώς αυτό που χρειάζεται είτε λόγω λανθασμένης αντίληψης του τι του πάει είτε γιατί τα περισσότερα «tips» δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες του.

Ίσως η μεγαλύτερη παρανόηση που κυκλοφορεί, είναι πως ένας άντρας με παραπάνω κιλά θα πρέπει να φοράει κυρίως φαρδιά και μεγαλύτερα από το νούμερο του ρούχα μιας και υποθετικά, θα καλύψουν τα επιπρόσθετα κιλά. Αντιθέτως, τα φαρδιά ρούχα δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στα παραπάνω κιλά και τραβούν την προσοχή στο βάρος ενώ “υποβαθμίζουν” τη συνολική εμφάνιση.

| Εφαρμογή |

Ο βασικός άξονας γύρω από τον οποίο θα πρέπει να κινούνται οι αγορές όλων των ανδρών και κυρίως των εύσωμων, είναι η εφαρμογή. Είναι σημαντικό να σημειωθεί, πως άλλο η εφαρμογή και άλλο το στενό ρούχο. Είναι δύο τελείως διαφορετικοί όροι, μιας και η εφαρμογή αφορά τον τρόπο με τον οποίο «πέφτει» το ρούχο στο σώμα.

Το ύφασμα θα πρέπει να κάθεται χαλαρά πάνω στο σώμα και να μην είναι ούτε σφιχτό, ούτε πολύ χαλαρό. Κατά πάσα πιθανότητα η πλειοψηφία των «off-the-rack» δεν πρόκειται να πετύχουν απόλυτα το νούμερο σας, επομένως η λύση είναι ένας ράφτης ο οποίος μπορεί κάλλιστα με πολύ χαμηλό κόστος να “πειράξει” το ρούχο προκειμένου να έρθει και να ταιριάξει στο σώμα σας.

| Απλότητα |

Η ήδη επιβλητική σιλουέτα των εύσωμων ανδρών είναι αρκετή για να τραβήξει την προσοχή οπουδήποτε, επομένως η απλότητα πάνω στα ρούχα είναι απαραίτητη. Τα υπερβολικά έντονα χρώματα και σχέδια καλό θα είναι αποφεύγονται ενώ προτιμητέα είναι τα αχνά σχέδια και μονόχρωμα ρούχα.

| Τιράντες |

Πιθανότατα ανάμεσα στις πιο συνηθισμένες συμβουλές βρίσκεται και αυτή της τιράντας. Θάψτε τη ζώνη βαθιά στη ντουλάπα και ακολουθήστε την επιλογή της τιράντας. Οι ζώνες τείνουν να κόβουν τη φιγούρα ενός άντρα στη μέση, με αποτέλεσμα, όταν υπάρχουν τα επιπλέον κιλά, να τονίζεται ακόμα περισσότερο την κοιλιά. Οι τιράντες από την άλλη, δημιουργούν μία ενιαία εικόνα ενώ ταυτόχρονα επιτρέπουν στο παντελόνι να κάτσει όμορφα στην περιοχή της μέσης χωρίς να τσαλακώσει ο καβάλος του.

| Φαρδύ κολάρο |

Αρκετά συχνά, οι άντρες με παραπάνω κιλά έχουν και φαρδύ λαιμό/μεγάλο πρόσωπο. Στην προκειμένη, οι επιλογές θα πρέπει να κατευθύνονται προς τα πουκάμισα με φαρδύ κολάρο τα οποία δε σφίγγουν το λαιμό. Επιπλέον, τα πιο φαρδιά κολάρα, εξαφανίζουν τυχόν δυσαναλογίες μεταξύ σώματος και λαιμού που δημιουργούν τα πιο στενά πουκάμισα.

| Κάθετες ρίγες |

Οι οριζόντιες και διαγώνιες ρίγες τραβούν το μάτι στην περιοχή της κοιλιάς, πράγμα που καλό θα είναι να αποφεύγεται. Αντιθέτως, οι κάθετες ρίγες μακραίνουν τη σιλουέτα ενώ ταυτόχρονα κάνουν το σώμα να φαίνεται πιο αδύνατο.

Παρακάτω, ακολουθεί ένας “μίνι” οδηγός:

Μέχρι την επόμενη φορά,